Меню Закрити

«Сходи в майбутнє» для студентів ТДМУ

Цьогоріч представники братства гармонійного розвитку «Сходи в майбутнє» знову завітали до Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського. Студенти-медики, яких цікавить саморозвиток і отримання нових навичок, 24 квітня на базі навчально-наукового інституту медсестринства ТДМУ пройшли пізнавальний і мотивуючий тренінг. Потрібно зазначити, що ідейним натхненником проекту стала корпорація «Юрія-Фарм». «Сходи в майбутнє» – це формування нового покоління лідерів і спеціалістів цілісними особистостями, які зможуть в майбутньому переформатувати суспільство.


Під час зустрічі із ректором Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, професором Михайлом Кордою HR-директор корпорації «Юрія-Фарм» Ігор Найда розповів, що сьогодні проект охоплює 10 вишів в Україні. За його словами, з кожного вищого навчального закладу було відібрано 20 активних студентів, які тепер мають змогу безкоштовно брати участь у спеціальній програмі. Остання складається із трьох напрямків підготовки, зокрема школи менеджменту, особистісного розвитку і самоврядування.

«Навчання однієї групи розраховане на півроку. За цей час провідні спеціалісти проведуть чотири тренінги, 20 вебінарів та 24 лекції, під час яких передадуть студентам свій досвід і знання», – додав Ігор Найда.



Як зазначили студенти ТДМУ, які взяли участь у тренінгу, проект створений для підготовки нового покоління професіоналів, компетентних у реформуванні системи охорони здоров’я та готових забезпечити найвищий рівень світових стандартів розвитку нашої країни. Головний лозунг цієї програми говорить сам за себе: «Збудуй себе – збудуй державу!»



«Нам розповідали про етапи створення успішних проектів, що таке місія та як її виробляти. Також цікавим було і те, для чого колективу, зокрема студентському самоврядуванню, потрібне власне бачення, як правильно формувати цілі та багато іншого… Я дуже рада, що мала змогу побувати на такому тренінгу, після якого залишились лише позитивні емоції», – поділилася враженнями студентка третього курсу медичного факультету Яна-Марія Ящишин.



Ірина Рондяк, яка навчається на п’ятому курсі медфакультету, наголосила на тому, що «цього дня зібрались однодумці. Ми говорили не кожен про своє, а справді чули один одного. Ми написали цілі на наступний рік і впевнені, що не тільки виконаємо все, а й «стрибнемо вище голови». Університет для студентів!!!!».


Студент третього курсу медичного факультету Володимир Пруський також звернув увагу на те, що для студентів необхідним є чітке бачення поставленої мети і подальший план дії. «Ми змогли за короткий відрізок часу розробити новий проект завдяки злагодженим діям. День промайнув непомітно, нікому не хотілося розходитися. Виникало відчуття, що ще один coffee break і далі до роботи… Особисто для мене такі тренінги дають можливість подивитися на розв’язання проблем під іншим кутом, спонукають до самовдосконалення, а також розвивають організаційні навички», – додав Володимир .

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.