Меню Закрити

Студенти ТДМУ знову розпочали проект «Фото патріота»

Упродовж двох днів, 9-10 травня цього року, в Тернополі студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського фотографували тернополян із українською символікою. Фотосесії відбувалися в рамках проекту «Фото патріота», який минулого року успішно стартував у нашому місті завдяки майбутнім медикам.



Загалом акція є благодійною. Її головна мета – зібрати максимально можливу суму грошей, які в подальшому будуть спрямовані на підтримку наших вояків.

«Кожен, хто фотографується, кидає до скриньки стільки, скільки може – хтось 5 гривень, хтось 100. Все залежить від бажання і можливостей людини. Світлину на фоні українського прапора можна доповнити певними аксесуарами – віночками, табличками з різноманітними надписами, паперовими жовто-блакитними вусами, окулярами, метеликами, серцями… Згодом усі фотографії можна переглянути в спільноті «Фото Патріота – Тернопіль» соцмережі «Вконтакте».

Восени минулого року ми вже організовували таку акцію. Тоді вдалося зібрати приблизно 30 тисяч гривень і придбати за ці кошти автомобіль «МАЗ» для добровольчого батальйону «ОУН» Цього разу ми ще й вирішили зробити виставку найцікавіших фотографій минулого сезону. Всі кошти знову ж таки підуть на потреби бійців АТО. Сподіваємося на хорошу погоду і запрошуємо тернополян щовихідних на патріотичну фотосесію», – розповів студент медичного факультету і один із організаторів акції Богдан Куліковський.



Наступного тижня студенти ТДМУ планують долучитися з цією акцією до фестивалю «Вуличний ринок». А цього разу тернополян фотографували Настя Костюк і Тарас Демборинський.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.