Меню Закрити

Перемога студентів ТДМУ у світових лицарських боях на «Битві націй»

Нещодавно представники Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського повернулися із омріяним дипломом, який засвідчує здобуття другого місця у масштабних лицарських боях «Битва націй». Участь у них взяли шанувальники стародавньої культури із понад 35 країн світу, де за нагороди змагалася і збірна команда України.

Відкриття Чемпіонату світу з історичних середньовічних боїв «Битва націй – 2015» відбулося в самісінькому серці Праги – на Градчанській площі.

IMG_6152

«У двох важливих номінаціях – «21 на 21» і «5 на 5» – наша збірна виграла друге місце. До речі, у номінації «5 на 5» вперше упродовж всіх чемпіонатів ми маємо такий вагомий результат. Я вважаю, що, постійно тренуючись, будемо нарощувати майстерність і перемога буде за нами. На цих змаганнях наш університет представляв я, але вже є гідна зміна, яка також показує хороші результати. На мою думку, ці студенти мають всі шанси потрапити до української збірної. Хочу сказати, що 9 травня на фестивалі в одному зі сіл поблизу Кам’янця-Подільського наші бійці посіли друге місце у номінації «3 на 3». Зокрема честь медуніверситету відстоювали Ельвін Тагієв та Тарас Чорній. Обоє хлопців навчаються на четвертому курсі за спеціальністю «лікувальна справа», – розповів ініціатор створення лицарської команди при ТДМУ, студент другого курсу стоматологічного факультету Андрій Андрусик.

Topilche-lytsari-turnir-15030249

Topilche-lytsari-turnir-15030071

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.