Меню Закрити

Проректор ТДМУ привітав медсестер області із професійним святом

З нагоди святкування Всесвітнього дня медичної сестри 19 травня в Тернопільській обласній комунальній клінічній психоневрологічній лікарні відбулися урочистості з метою відзначення кращих працівників медичної галузі. Привітали медичних сестер керівництво Тернопільської обласної державної адміністрації, Тернопільської обласної ради, департаменту охорони здоров’я та проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, професор Степан Запорожан.

IMG_5484

Степан Йосипович наголосив на тому, що в сучасному світі медична сестра є самостійною і висококваліфікованою професією. Він побажав усім присутнім міцного здоров’я, безмежного щастя, визнання і поваги.

Нагадаємо, що з 12 травня 1997 року в Україні за ініціативою Міністерства охорони здоров’я святкують Всесвітній день медсестри.

Свято бере свій початок в середині ХІХ століття за часів Кримської війни, коли медсестра-англійка Флоренс Найтінгейл і її помічниця врятували сотні життів завдяки самовідданим зусиллям. Відтоді, найвища нагорода для медичних сестер, які брали участь у бойових подіях, – медаль «Флоренс Найтінгейл».

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.