Меню Закрити

У ТДМУ домовилися про співпрацю із польськими містами

Під час роботи Всеукраїнської навчально-наукової конференції з міжнародною участю «Реалізація Закону України «Про вищу освіту» у вищій медичній та фармацевтичній освіті України» у Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського 21 травня в конференц-залі навчально-оздоровчого комплексу «Червона калина» ректор Михайло Корда зустрівся із представниками польської делегації, зокрема старостою Суленцінського повіту Патріком Левицьким і начальником відділу освіту Емілією Пшибши.

IMG_6783

Під час цієї зустрічі мова йшла про налагодження співпраці між Суленцінським повітом і ТДМУ. Очільник вишу відзначив, що сьогодні в медуніверситеті навчається майже дві сотні студентів з Польщі, які відзначаються хорошим рівнем знань і сумлінністю у вивченні дисциплін. За його словами, для польських молодих людей система освіти в ТДМУ є близькою і зрозумілою, оскільки тут кілька років тому було запроваджено європейський підхід у навчанні.

IMG_6753 IMG_6771

Патрік Левицький наголосив на тому, що сьогодні Республіка Польща і він особисто вбачає в Україні надійного партнера. «Ви заслуговуєте бути у Європейському Союзі. Сьогодні для вашої країни нелегкий час, але ми завжди будемо вас підтримувати. У кожного народу є свої хороші і погані сторінки в історії, але це залишається в минулому і для дослідження науковців. Ми ж повинні думати про майбутнє і як нам у ньому жити, тому щиро сподіваюся на тісну співпрацю і запрошую відвідати наш край», – зазначив пан Патрік.

IMG_6781

Ректор ТДМУ, професор Михайло Корда запланував відвідати Суленціцький повіт під час свого найближчого офіційного візиту до Республіки Польща.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.