Меню Закрити

Представники Тернопільського державного медичного університету взяли участь у роботі 52-го з’їзду ERA-EDTA у Лондоні (Європейська Ниркова Асоціація – Європейська Асоціація Діалізу і Трансплантації)

З 28 по 31 травня 2015 року в м. Лондон (Велика Британія) відбувся 52-ий з’їзд ERA-EDTA.

Наукова програма заходу включала 55 симпозіумів і 32 міні-лекцій, які охоплювали всі головні проблеми з нефрології, ниркової замісної терапії та трансплантології. Церемонії відкриття з’їзду передували засідання робочих груп ERA-EDTA (EURECA-m, СKD-BMD, EUTox і ін.) та навчання на CME курсах, присвячених різним аспектам сучасної нефрології. Протягом роботи з’їзду були заслухані три пленарні лекції з найбільш ключових питань ниркової патології, які викликають інтерес у всіх нефрологів.

  • Longevity, DNA repair and metabolism (Jan H.J. Hoeijmakers);
  • Salt – a health problem (Tilman Drueke);
  • Stem cells and pluripotency: mechanisms of reprogramming and gene targeting in ES cells and mice (George Daley).

За підтримки ERA-EDTA та сприяння адміністрації університету доцент кафедри невідкладної та екстреної медичної допомоги, кандидат медичних наук О.Б.Сусла мав змогу відвідати зазначений науковий форум, представити результати власних наукових досліджень з проблеми кальцифікації серцево-судинної системи при хронічній хворобі нирок, причому робота була виконана у співпраці з одеськими науковцями.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

З’їзд є зразком інтеграції фундаментальних і прикладних знань у нефрології для пошуку нових серцево-судинних і ренальних ризик-факторів, ранніх біомаркерів та нових терапевтичних стратегій.

Варто відзначити, що на цьогорічний з’їзд ERA-EDTA надійшла рекордна (2679) кількість тез із понад 70 країн світу та близько 70 % останніх було прийнято до публікації.

Відвідування виставкового центру в рамках з’їзду дало можливість ознайомитись з передовими технологіями діалізного лікування та сучасними медикаментозними засобами в нефрології.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Отримана інформація, обмін досвідом під час роботи 52-го з’їзду ERA-EDTA дозволяє оптимізувати методики діагностики та лікування в галузі нефрології, екстракорпоральної детоксикації та трансплантації нирки, впровадити новітні знання в навчальний процес медичного університету.

По закінченні наукового форуму всі учасники отримали сертифікати.