Меню Закрити

ТДМУ на допомогу бійцям АТО

Студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського передали бійцям артилерійської бригади, що дислокується у відновленій військовій частині в Тернополі, сім упаковок евакуаційних строп. Це універсальний засіб для екстреної евакуації поранених з зони обстрілу.

TDMU-viyskova-chastyna-15060161 TDMU-viyskova-chastyna-15060169

«До нас звернулися волонтери Логістичного центру допомоги бійцям АТО, зокрема Тарас Білан з проханням допомогти закупити матеріал, з якого волонтери пошиють потрібні для транспортування поранених в зоні бойових дій евакуаційні лямки. На прохання відгукнулися студенти і викладачі. Добровільні пожертви були зібрані студентами другого курсу медичного, стоматологічного і фармацевтичного факультетів, які вивчають фізіологію. Загалом вдалося зібрати 4520 гривень. Тиждень тому ми передали їх волонтерам.  В результаті вони пошили понад 300 евакуаційних строп за натівським взірцем», – розповів завкафедрою фізіології ТДМУ, професор Степан Вадзюк/

Собівартість одного виробу складає 16 гривень. Кошти потрібні лише на закупівлю матеріалів, а пошив безкоштовний.

Евакуаційна стропа складається з п’яти скріплених між собою петель, які швидко можна накинути на плечі та ноги постраждалого. Якщо поранений в змозі одягти самостійно, то він це робить, якщо ні – це виконає санінструктор чи будь-який боєць, який може допомогти. Санінструктор Оксана в розмові з представниками медуніверситету, підтвердила: засіб дуже потрібний. Адже з допомогою строп евакуювати пораненого чи то з поля бою, чи з пошкодженої снарядом бойової машини набагато легше і швидше. Буде виграно час, а це, безумовно, багато врятованих життів.

TDMU-viyskova-chastyna-15060194

Евакуаційні стропи будуть передані санінструкторам, які рятують наших поранених в зоні бойових дій.

TDMU-viyskova-chastyna-15060184

Студенти другого курсу медичного факультету Олег Лучин, Ігор Василюк, Андрій Кузьмич та Арсен Фаєр передали коробки з евакуаційними стропами військовим медикам, які тепло подякували студентам і викладачам ТДМУ за допомогу.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.