Меню Закрити

Студенти ТДМУ ознайомили із напрямками медицини вихованців спеціалізованого дитячого будинку

Студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, які є членами громадської організації UMSA, напередодні вихідних відвідали обласний спеціалізований будинок дитини у рамках акції «Teddy Bear». Для малечі, позбавленої батьківського піклування, майбутні медики організували шість міні-станцій, на яких показали, як правильно чистити зуби, не боятися ін’єкцій та перев’язок. Вони також провели огляд горла, пальпацію живота та аускультацію серця.

DSC_0197

DSC_0193

DSC_0135

DSC_0115

DSC_0113

Цей візит позитивно сприйняли як студенти, так і діти, і вихователі. Вихованці дитячого будинку з цікавістю слухали те, про що їм розповідали. Вони активно випрацьовували навички догляду за своїм здоров’ям. На завершення студенти ТДМУ подарували дітям іграшки. Найціннішими були позитивні емоції та щирі усмішки малечі.

DSC_0159 DSC_0101 DSC_0023

«Мені дуже сподобалися ці дивовижні дітлахи, які радо нас зустріли. Ми організували тематичні звані станції, на кожній з яких пропонували дітям повторити ті чи інші дії. За активну участь нагороджували їх цукерками. В результаті дехто ходив до нас на станції декілька разів. Також приємно здивувало нас те, що діти знають, як має виглядати лікар і навіть одягли нас. Пізніше ми дали можливість діткам відчути себе у ролі лікарів і одягнули їх у шапочки, рукавички та маски. Ми пообіцяли, що обов’язково завітаємо до них ще раз», – розповів студент ТДМУ Михайло Бандрівський.

DSC_0208

Організували акцію такі студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського: Михайло Бандрівський, Анна-Марія Шульгай, Ірина Пастушина, Юлія Димка, Петро Ваховський, Роман Зварич, Мар’яна Варварук, Вікторія Чорномаз, Наталія Козак, Мар’яна Павлюк, Катерина Воробець та Ірина Криван.

DSC_0073 DSC_0184

«Нам було надзвичайно приємно спілкуватися із цими активними дітлахами. Вони вправно намагалися повторити маніпуляції, які ми їм показували. Напевно, найбільше їм сподобався «Візит до стоматолога», адже всім дуже хотілось показати, як гарно вони чистять свої зубки. Ми раді, що знайшли час і бажання завітати до цих щирих дітей, які подарували нам безліч радості, щастя та наснаги». – поділилася враженнями студентка ТДМУ Ірина Пастушина.

DSC_0150 DSC_0133 DSC_0081 DSC_0054 DSC_0024 DSC_0018

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.