Меню Закрити

У ТДМУ відбулася підсумкова науково-практична конференція «Здобутки клінічної та експериментальної медицини»

У Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського 17 червня відбулася підсумкова науково-практична конференція «Здобутки клінічної та експериментальної медицини», присвячена пам’яті ректора, члена-кореспондента НАМН України, професора Леоніда Ковальчука. Спершу науковці представили свої науково-дослідні роботи біля стендів. Такі презентації відбулися у семи секціях: «Внутрішня медицина, інфекційні хвороби, психіатрія та неврологія», «Хірургія, онкологія, травматологія», «Стоматологія, оториноларингологія, офтальмологія», «Охорона материнства і дитинства», «Експериментальна медицина, морфологія у нормі та при патології, здобутки сучасної фармації», «Соціальна медицина, біоетика, оглядові та аналітичні роботи», «Перспективні наукові напрямки, започатковані членом-кореспондентом НАМН України, професором Л.Я. Ковальчуком».

DSC_3402

DSC_3423

DSC_3455

Після цього відбулося пленарне засідання, яке відкрив проректор з наукової роботи, професор Іван Кліщ. Іван Миколайович від імені ректора університету, професора Михайла Корди привітав всіх присутніх із успішним початком роботи конференції і побажав нових досягнень на науковій ниві. Перший проектор, професор Олександр Ковальчук виступив з вітальним словом.

DSC_3486

DSC_3491

DSC_3497

DSC_3499

Під час пленарного засідання із доповідями виступили завідувач кафедри медичної інформатики з біофізикою, професор Василь Марценюк «Перспективні наукові напрямки, започатковані ректором, членом-кореспондентом НАМН України, професором Л.Я.Ковальчуком», доцент кафедри фармакогнозії з медичною ботанікою Марія Шанайда «Вплив ефірних олій представників родини LAMIACEAE JUSS. на мікроорганізми», доцент кафедри гістології та ембріології Зоя Небесна «Гістологічні та гістохімічні зміни легень після експериментальної термічної травми та при застосуванні кріоліофілізованого ксенодермального субстрату», доцент кафедри акушерства і гінекології №1 Любов Лимар  «Менструальна функція і хронічні гепатити: проблеми сьогодення і перспективи на майбутнє».

Після заслуховування і обговорення пленарних доповідей було оголошено результати конкурсу імені Л.Я.Ковальчука на кращу наукову роботу, виконану студентами та молодими науковцями. Переможцями стали лікар-інтерн, хірург кафедри хірургії навчально-наукового інституту післядипломної освіти Роман Кохан за роботу «Перебудова поверхневої венозної сітки при варикозній хворобі нижніх кінцівок» (керівник – професор В.Гощинський) та доцент кафедри гістології та ембріології Зоя Небесна за роботу «Гістологічні, гістохімічні та імуногістохімічні зміни легень в динаміці після експериментальної термічної травми» (науковий керівник – професор К.Волков).

DSC_3617

DSC_3619

DSC_3611

Цього дня сертифікати отримали ті студенти, які є учасниками студентських наукових програм ТДМУ.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.