Меню Закрити

Візит декана факультету іноземних студентів ТДМУ до Єгипту

З 6 по 11 червня 2015 року у складі делегації від Асоціації міжнародної освіти, науки і культури України відбувся візит до м. Каїр (Арабська Республіка Єгипет) декана факультету іноземних студентів Тернопільського державного медичного університету ім. І.Я. Горбачевського доцента Сельського П.Р. Делегацію очолив голова ГО «Асоціація міжнародної освіти, науки і культури» Тімохін В’ячеслав Васильович. У склад української делегації увійшли представники 14 вищих навчальних закладів з Києва, Харкова, Полтави, Одеси, Львова, Тернополя, Івано-Франківська, Вінниці. З українських медичних вишів  були представлені також Вінницький національний медичний університет ім. М.І. Пирогова та Івано-Франківський національний медичний університет.

06.06.2015 р.-10.06.2015 р. члени делегації взяли участь у міжнародній освітній виставці «Україна запрошує на навчання», організованій Асоціацією міжнародної освіти, науки і культури за підримки єгипетської компанії «Eldiri-International». Виставка проводилась для тих, хто цікавиться навчанням  для здобуття вищої освіти за кордоном (бакалавр, магістр, доктор філософії) за наступними спеціальностями: медицина, інженерна справа, авіація, література, мовні курси. В роботі форуму взяли участь також представники університетів з Польщі та Німеччини. Захід був широко висвітлений у засобах масової інформації Єгипту.

DSC_1

Відкриваючи виставку, президент Асоціації міжнародної освіти, науки і культури В.В.Тимохін відзначив, що Україна входить в десятку країн за ступенем інтернаціоналізації вищої освіти. Він підкреслив важливість подібних форумів у популяризації української освіти за кордоном.

DSC_2

Захід відвідали сотні юних єгиптян, які розглядають можливість здобуття вищої освіти в Україні, а також представники компаній з Єгипту, Йорданії, Марокко і Сирії, які займаються набором випускників шкіл у своїх країнах для навчання в Україні.

IMG_3

Декан факультету іноземних студентів ТДМУ доцент П.Р. Сельський мав можливість зустрітися з багатьма абітурієнтами та їх батьками. Під час роботи виставки проведені перемовини щодо співробітництва з організації набору на навчання іноземних громадян.

IMG_4

Очікується збільшення кількості громадян Єгипту та інших арабських країн, які будуть навчатись в нашому університеті. Цьому сприятиме і участь Тернопільського державного медичного університету імені І.Я. Горбачевського разом з іншими провідними  українськими університетами у створенні в м. Каїр Східно-Європейської Академії доуніверситетської підготовки (СЄАДП) з метою підготовки громадян Єгипту та інших країн регіону до навчання на першому і наступних курсах у вищих навчальних закладах (ВНЗ) України. Основними завданнями СЄАДП будуть організація навчальної роботи з мовної підготовки  громадян Єгипту та іноземних громадян до вступу у ВНЗ України, а також проведення культурно-просвітницької роботи серед слухачів курсів СЄАДП з метою їх кращої адаптації на першому етапі навчання у вищих навчальних закладах України. У структурі СЄАДП планується також створення Східно-Європейського Центру дистанційного навчання, основним завданням якого буде реалізація дистанційного навчання на рівні самоосвіти при підготовці до вступу у ВНЗ України.

DSC_5

Тернопільський державний медичний університет імені І.Я. Горбачевського був відзначений спеціальною нагородою «For University Services and Training» від єгипетської компанії «Eldiri-International», а П.Р. Сельський – дипломом від Асоціації міжнародної освіти, науки і культури.

IMG_6

Виставку відвідав Посол України в Арабській Республіці Єгипет Г. Латій. Він відзначив, що проведення такої виставки є важливим іміджевим заходом, спрямованим на просування національних інтересів України за кордоном через можливості міжнародної освіти.

DSC_7

DSC_8

DSC_9

IMG_10

11.06.2015 р. – відбулася зустріч у Посольстві України в Арабській республіці Єгипет, на якій було обговорено питання подальшої співпраці щодо позиціонування освітніх послух українських вищих навчальних закладів в Єгипті та оптимізації процедури відкриття студентських віз для абітурієнтів.

Візит відбувся за рахунок єгипетської сторони.

Декан факультету іноземних студентів, доцент П.Р.Сельський