Меню Закрити

Викладачі кафедри акушерства та гінекології ННІ післядипломної освіти прийняли участь у тренінгах у Івано-Франківському та Вінницькому симуляційних центрах

З 1997 р розпочалася Україно-Швейцарська програма, спрямована на реформування і модернізацію медичних послуг в Україні, впровадження новітніх репродуктивних технологій для покращення здоров’я матерів і дітей.
За цей період було реалізовано багато успішних ініціатив спільно з Міністерством охорони здоров’я України, пілотними проектами у Волинській, Івано-Франківській, Вінницькій областях та АР Крим.
З метою впровадження напрацювань україно-швейцарської Програми «Здоров’я матері та дитини» в Тернопільській області, реалізації системи безперервної медичної освіти спеціалістів області з ініціативи голови Тернопільського відділення Асоціації акушер-гінекологів України, д.мед.н, професора кафедри акушерства та гінекології ННІ післядипломної освіти ДВНЗ «Тернопільський державний медичний університет імені І.Я.Горбачевського МОЗ України» Бойчук А.В. та головного спеціаліста ДОЗ ОДА, к.мед.н. Федченка О.О. колектив кафедри акушерства та гінекології ННІ ПО відвідали симуляційні центри, створені за підтримки україно-швейцарської Програми «Здоров’я матері та дитини» в Івано-Франківському перинатальному центрі та Вінницькій обласній клінічній лікарні ім. М.І.Пирогова.

01

У травні 2015 проф. А.В.Бойчук, доценти В.І.Коптюх, О.І.Хлібовська, В.В.Сопель, Б.М.Бегош, В.С.Шадріна та к.м.н. О.О.Федченко, к.м.н. К.А.Походун прийняли участь у тренінгах на теми: «Дистоція плічок», «Тромбоемболія легеневої артерії», «Серцево-легенева реанімація» на базі Івано-Франківського симуляційного центру та«Прееклампсія», «Серцево-легенева реанімація» на базі Вінницького симуляційного центру.

02

Партнери Програми з Івано-Франківської, Волинської, Вінницької областей розповіли про результати співпраці та досягнення у своїх областях. Говорили про безперервну медичну освіту на місцевому рівні, підходи до моніторингу та аудиту, ефективне управління та інформаційно-комунікаційні технології; розповідали про симуляційні центри та Літню школу для управлінців. А ще надали рекомендації щодо впровадження представлених напрацювань, переважна більшість з яких може бути реалізована у будь-якій області України, оскільки вони є простими у використанні та не потребують значних ресурсних затрат.

04

В даних центрах проведено детальне ознайомлення з роботою стимуляційних центрів та одноденні семінари-тренінги з актуальних питань перинатальної допомоги за сучасними технологіями.
За домовленістю з організаторами ДОЗ ОДА та керівниками Івано-Франківського стимуляційного центру відповідно до наказу ДОЗ ОДА від 04.06.2015р №139-в «Про відрядження спеціалістів на тренінг в м. Івано-Франківськ» спеціалісти акушер-гінекологи пологових відділень Тернопільської області вже розпочали проходження одноденних семінарів-тренінгів згідно графіка в симуляційному центрі Івано-Франківського перинатального центру.

03

Колектив кафедри акушерства та гінекології ННІ післядипломної освіти ДВНЗ «Тернопільський державний медичний університет імені І.Я.Горбачевського МОЗ України» планує впровадити цикли навчання для лікарів інтернів та безперервного післядипломного навчання спеціалістів з метою підвищення рівня професійної підготовки, вироблення практичних навичок «командної роботи» при наданні перинатальної медичної допомоги та допомоги при невідкладних станах в перинатології.

Інформація надана кафедрою акушерства та гінекології ННІ післядипломної освіти .