Меню Закрити

Фронтові будні мобілізованих працівників ТДМУ

Перебуваючи у відпустці, асистент кафедри мікробіології, вірусології та імунології Микола Винничук зустрівся із ректором Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, професором Михайлом Кордою. Очільник вишу під час розмови поцікавився, чим міг би університет допомогти бійцям АТО. Микола Олександрович висловив подяку з приводу того, що постійно відчуває підтримку рідного університету.

IMG_9798

Нагадаємо, що Миколу Винничука мобілізували 6 лютого цього року. Упродовж 1,5 місяця він проходив навчання в Житомирській області, де розташований полігон Української військової медичної академії. Після цього його розподілили на посаду начальника медичного пункту першого гарматного дивізону 44-ї окремої артилерійської бригади, яка дислокується в Тернополі. Сьогодні цей дивізіон береже кордони нашої країни в Луганській області, а пану Миколі доводиться щодня виконувати свій лікарський обов’язок.

«Займаюся профілактикою захворювань, стежу за санітарно-гігієнічним станом бійців і надаю першу медичну допомогу. Якщо є легкопоранені солдати, то ними опікується наш медичний пункт. Важкопоранених транспортуємо до госпіталю. Сьогодні на фронті є проблеми із забезпеченням технікою. Проте студенти і викладачі ТДМУ постійно допомагають. Нещодавно були зібрані кошти для придбання і ремонту автомобіля. Основну суму для його купівлі дали волонтери з Черкас, а наші викладачі і студенти зібрали гроші для ремонту. В цьому автомобілі уже замінено мости, відремонтовано ходову і зчеплення, але ще багато чого потрібно зробити. Сподіваюся, що невдовзі ми зможемо його використовувати для фронтових потреб. Загалом приємно відчувати турботу – студенти і викладачі часто дзвонять і питають, чим можуть допомогти.

IMG_9800

Водночас відчуваю відповідальність і потрібність на фронті. У своєму дивізіоні я – єдиний лікар. Зазначу, що наявність лікаря дає бійцям відчуття впевненості. Вони завжди можуть звернутися за допомогою і вчасно її отримати. Дивізіон налічує 300 солдат, а це майже невеликий населений пункт, в якому щодня потрібно дбати про здоров’я військових. Ще раз хочу подякувати керівництву медичного університету за розуміння і допомогу», – розповів Микола Олександрович.

Зі свого боку ректор ТДМУ Михайло Корда запевнив, що університет і надалі підтримуватиме бійців АТО.

Сьогодні свій громадянський обов’язок також виконують  доцент кафедри онкології, променевої діагностики і терапії та радіаційної медицини Мирослав Домбрович, доцент кафедри травматології та ортопедії з комбустіологією Ігор Кулянда, клінічний ординатор кафедри анестезіології та реаніматології Тетяна Потупалова, інженер Андрій Галаван, оператор Ігор Форисюк, керівник відділу моніторингу діяльності університету Костянтин Ващук.

Ми чекаємо вашого успішного повернення додому і миру на нашій землі!

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.