Меню Закрити

Викладачі і студенти ТДМУ молитимуться за мир в Україні під час прощі в Зарваниці

Упродовж двох днів, 18-19 липня, у Марійському духовному центрі Зарваниця триватиме Всеукраїнська проща, присвячена 150-річчю від народження митрополита Андрея Шептицького. Сьогодні багатолюдна колона прочан вирушила пішки до духовного центру від Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці. Чимало викладачів і студентів Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського вирішили взяти участь у цьому визначному християнському заході.

IMG_0655

Завідувач кафедри медичної біології, професор Лариса Федонюк зазначила, що минулого року вона з легкістю подолала шлях відстанню майже в 60 кілометрів. Окрім того, вона отримала чимале духовне задоволення, тому цього разу вирішила знову взяти участь у Всеукраїнській прощі. Лариса Ярославівна сподівається, що колективна молитва допоможе встановленню миру в Україні.

Нагадаємо, що цей захід збирає щороку десятки тисяч прочан з України та з-за кордону. Цього разу чимало уваги буде приділено діяльності відомого духовного настаника Митрополита Андрея Шептицького, який був щирим патріотом рідного краю. Під час паломництва відбудеться Всеукраїнськиий форум мирянських спільнот УГКЦ, а також відкриття благодійної виставки-продажу картин учасників і Всеукраїнського живописного пленеру «Тобі, Богородице! Зарваниця-2015».

Під час прощі Глава УГКЦ очолить Панахиду за героїв Небесної сотні, усіх воїнів та невинно вбитих, які віддали своє життя за Україну. Молитва відбудеться після чисельного походу зі свічками на площі перед Собором Матері Божої Зарваницької, де встановлено відповідний меморіал.

Бажаємо представникам ТДМУ легкої дороги і нових духовних відкриттів, а студентам-медикам отримати бажані відповіді від предстоятеля Української греко-католицької церкви Святослава Шевчука. Зазначимо, що Блаженніший багато уваги приділяє спілкуванню із молоддю.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.