Меню Закрити

Студенти ТДМУ працювали волонтерами у таборі «Вірля-2015»

Студенти 6 курсу Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Петро П’яла, Сергій Близнюк, Лілія Думенько і Любов Жила упродовж десяти днів (14-24 липня) проходили лікарську практику під час Всеукраїнського молодіжного православного табору «Вірля-2015». Захід відбувся на базі Свято-Юріївського монастиря, який розташований на хуторі Вірля Кременецького району Тернопільської області.

DSC01416.

У наших майбутніх лікарів було чимало роботи. Студенти ТДМУ не лише вміло застосували свої лікарські знання та навички, а й активно долучалися до таборового життя. Як і всі учасники, вони проживали в наметах, харчувалися стравами польової кухні, брали участь у спортивних змаганнях та культурних заходах, плели маскувальні костюми «Кікімори» для воїнів АТО. Окрім того, студенти організували просвітницьку кампанію у таборі, зокрема прочитали лекції на тему «Гігієна статевого життя», «Невідкладна допомога в надзвичайних ситуаціях». Вони також провели курси масажу.

lRWO3jR3VyI

DSC01369.

У «Вірлі» взяли участь майже сто дітей різної вікової категорії. Отже, нашим студентам довелося багато працювати, часом і серед ночі. За свою віддану працю майбутні медики під час урочистої церемонії закриття табору отримали подяку та нагороду в номінації «Рука допомоги та надійне плече».

22

DSC01435.

Як зазначили молоді люди, їм не хотілося прощатися із своїми підопічними, а незабутні емоції надовго збережуть у своїх серцях. Тепер студенти ТДМУ з нетерпінням чекають «Вірля-2016».

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.