Меню Закрити

Студент ТДМУ переміг у благодійному марафоні

Під гаслом «Найсильнішими бувають ті, хто спрямовує свої сили на добрі справи!» 18 вересня цього року відбувся другий етап благодійного марафону, до участі в якому активно долучився Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського.

IMG_6429

IMG_6437

IMG_6466

Підтримати ініціативу небайдужих тернополян щодо збору коштів на придбання електроенцефалографу для безкоштовного обстеження хворих на епілепсію діток Тернопільської області виявили бажання українські і іноземні студенти ТДМУ. Позитиву і бажання творити добрі справи додали молодим людям викладачі нашого університету, які разом з ними пробігли понад кілометрову дистанцію. Тут варто відзначити директора Центру виховної роботи і культурного розвитку Ольгу Яремчук, завідувача кафедри фізичної реабілітації, здоров’я людини та фізичного виховання, доцента Дарію Козак, а також всіх викладачів цього підрозділу. Незважаючи ні на що, цього дня наші викладачі стали справжніми марафонцями. Іноземних студентів підтримувала заступник декана факультету іноземних студентів Олена Покришко. До речі, вони досить активно долучилися до збору коштів.

Blahodiynyi-marafon-15090268

 Blahodiynyi-marafon-15090282 Blahodiynyi-marafon-15090284

Нагадаємо, що вперше благодійний марафон відбувся 23 травня цього року і упродовж однієї години вдалося зібрати 33121 гривень. Станом на сьогодні сума зібраних коштів становить 97000. Щоб придбати необхідний апарат, потрібно 150000 гривень. Організаторами цього заходу стали Ната Бенч, Вікторія Фаріон, Сергій Шоломейчук.

IMG_6377

«В світі дедалі більшої популярності набувають благодійні забіги. Тернопіль – це місто добрих і ініціативних людей, тому ми вже вдруге організували марафон. Ми раді, що цього разу долучилося набагато більше людей. Вдячні танцювальним школам за підтримку, а також Тернопільському державному медичному університету, особливо кафедрі фізичної реабілітації, здоров’я людини та фізичного виховання та навчально-науковому інституту медико-біологічних проблем. Знаємо, що долучилися студенти Польщі, Гани, Ізраїлю, Нігерії, Індії, які навчаються в медичному університеті. Це особливо приємно. Сьогодні всі учасники біжать одну милю – 1,6 км. Така дистанція є під силу майже кожному.

IMG_6416

Завдяки придбаній апаратурі діти матимуть змогу на безкоштовній основі проходити обстеження. До речі, нас підтримали активісти Києва, Чернівців, Коломиї, Хмельницького. Можливо, в нашому місті буде осередок для діагностування діток з сусідніх областей. Справа в тому, що навіть в сусідніх регіонах батькам доводиться їздити на обстеження до Києва. Марафонська дистанціям має 42 кілометри, то ж символічно можемо зробити її марафоном 42 добрих справ», – поділилася своїми планами Ната Бенч.

Blahodiynyi-marafon-15090460

Blahodiynyi-marafon-15090474

У цьому марафоні переміг студент медичного факультету ТДМУ Михайло Думнич, який з великим розривом в часі випередив усіх учасників. Потрібно віддати належне нашим іноземним студентам, які до останнього сантиметра пробігли дистанцію і пожертвували кошти на благородну справу.

Blahodiynyi-marafon-15090247 Blahodiynyi-marafon-15090266 Blahodiynyi-marafon-15090274 Blahodiynyi-marafon-15090291 Blahodiynyi-marafon-15090392

«Прийшла сьогодні на Театральний майдан, аби підтримати цей благодійний захід і водночас допомогти своїм колегам з університету провести акцію «Фото патріота». Сподіваюся, що спільними зусиллями вдасться зібрати потрібні кошти і придбати для лікарні електроенцефалограф. Всі гроші за фотографування ми передамо організаторам благодійного марафону», – зазначила студентка третього курсу медичного факультету Христина Табака.

Blahodiynyi-marafon-15090296

Blahodiynyi-marafon-15090483

Blahodiynyi-marafon-15090305

Іноземний студент ТДМУ Амір Багері додав, що участь у подібних заходах сприяє примноженню добра у світі. За його словами, він дуже добре усвідомлює необхідність такого обладнання, як і решта його колег. Амір запевнив, що в майбутньому він разом зі своїми друзями буде долучатися до подібних благодійний акцій.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.