Меню Закрити

“Арт-терапія” від студентів ТДМУ

Студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського не тільки сумлінно вчаться, беруть участь у громадській діяльності, реалізовують благодійні проекти, а й розвивають свої творчі здібності. 3 листопада о 18.00 в актовій залі ТДМУ майбутні медики продемонструють свої таланти під час неформального літературно-музичного вечора «АРТ-терапія».

У цьому заході візьмуть участь Олександр Бабінський та Тетяна Іваніцька (поезія), представники літературної студії «Сім Герц»: Юрій Вітяк, Катерина Грушовська, Олег Підфігурний, Леся Ясніцька, Надія Німець, Олександ Костюк, Христина Дзюба, Роман Фестрига; Стас Горохівський та Світлана Боднар (музика). В рамках вечора відбудеться презентація книги Надії Сеньовської «Поради (роз)загубленим». Та найголовніший сюрприз для всіх відвідувачів це зустріч з відомим в Україні та поза її межами поетом – Юрієм Матевощуком.

xq64jimNcwk

Усі, хто прийде 3 листопада до актової зали ТДМУ, зможе взяти участь в розіграші цікавих книг з автографами авторів.

«Насправді в медичному університеті досить багато креативних, цікавих, а головне, мистецьких людей. Двоє з них вирішили організувати неформальний вечір для своїх друзів, знайомих та просто хороших людей. Відомо, що мистецтво лікує гіпертонічні кризи, холецистити, а, насамперед, депресію. Цього дня ми влаштуємо свято мистецької краси. Хтось відкриє світ внутрішній світ, хтось свої думки і, як завжди, буде багато слів про кохання»,- розповів один з організаторів вечора Олександр Костюк.

Координатор проекту Тетяна Іваніцька згадала про те, як «одного разу на парі викладач сказав: «Якщо ви приходите до лікаря і не бачите на його поличці жодної художньої книги – тікайте від такого лікаря». Його слова запам’ятала назавжди Саме вони надихнули нас ми провести неформальний літературно-музичний вечір, аби спонукати наших колег побільше читати художньої літератури»

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.