Меню Закрити

Стажування науковців ТДМУ на базах фармацевтичного факультету Вроцлавського медичного університету

Медичний університет Вроцлава у співпраці з Тернопільським державним медичним університетом імені І.Горбачевського пропонує молодим науковцям нашого ВНЗ можливість ознайомитися з медичними стандартами лікувальних і навчальних закладів Республіки Польща та вдосконалити професійні навички упродовж місячного стажування на базах Вроцлавського університету.

20151103_093318

Корпус фармацевтичного факультету Вроцлавського університету

У цій програмі взяла участь доцент кафедри управління та економіки фармації з технологією ліків Войт О.І. Базою для стажування була обрана кафедра технології лікарських форм під керівництвом професора Януша Плути. Окрім того, було відвідано практичні заняття і лекції на кафедрах фармакогнозії та клінічної фармації.

 20151102_113040

20151022_095145

Навчальні аудиторії кафедри технології лікарських форм

Упродовж 6 тижнів  стажування на навчально-наукових базах фармацевтичного факультету Вроцлавського медичного університету молодий науковець ознайомилася з порядком проведення практичних і семінарських занять, а також читання лекцій. Багато уваги було приділено методичним аспектам  викладання технологічних дисциплін, а саме технології ліків та біофармації, які викладаються на кафедрі технології лікарських форм.

20151023_085428

Заняття з технології лікарських засобів

20151026_140210

Заняття з фармакогнозії

Протягом 6 тижнів  стажування на навчально-наукових базах фармацевтичного факультету Вроцлавського медичного університету молодий науковець ознайомилася із порядком проведення практичних і семінарських занять, а також читання лекцій. Багато уваги було приділено методичним аспектам  викладання технологічних дисциплін, а саме технології ліків та біофармації, які викладаються на кафедрі технології лікарських форм.

Проте найбільше зацікавлення викликала робота в наукових лаболаторіях кафедри, під час якої особливу увагу було приділено дослідженню м’яких лікарських форм, зокрема, ознайомленню з методиками біофармацевтичних, реологічних, фізико-хімічних, фармако-технологічних, структурно-механічних досліджень різних основ та впливу допоміжних речовин на характеристики якості готових продуктів.

20151110_132500

Прилад для дослідження вивільнення діючих речовин з мазей

Висловлюю щиру подяку адміністрації університету, координаторам проекту – доценту Наталії Лісничук та почесному професору Тернопільського державного медичного університету Войцеху Баргу, які допомогли в організації стажування, а також магістру фармації Пшемиславу Барановському та д. фармації Божені Королевіч у підтримці і допомозі  під час стажування і усьому колективу кафедри, який дуже сердечно і тепло приймав мене на кафедрі під час праці.

Інформацію подала Войт О.І.