Меню Закрити

Студенти ТДМУ підтримали всесвітню акцію «16 днів проти насильства»

Щорічно в світі організовують різні заходи в рамках проекту «16 днів проти насильства», який покликаний зменшити рівень насильства у світі. Цього року студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського долучилися до цієї акції разом з представниками двох інших університетів і громадськими активістами. 8 грудня вони вишикувалися біля Надставної церкви в «живий» ланцюг «Молодь проти насильства». Таким чином студенти хотіли привернути увагу громадськості до проблеми насильства.

DSC_1155 DSC_1172 DSC_1173 DSC_1174 DSC_1177

В руках молодь тримала плакати із закликами не бути байдужими до насильства. Водії, які проїжджали повз сигналами давали зрозуміти, що студентів почули.

????????????????????????????????????

DSC_1167 DSC_1168 DSC_1171

Потрібно зазначити, що цього року в Тернопільщині було більше трьох тисяч звернень про насильство в сім’ї. Фахівці стверджують, що кількість звернень, які надійшли у відділи міліції, потрібно помножити на 7, аби мати реальне уявлення про цю проблему в нашому соціумі. Загалом насильство у сім’ї прийнято замовчувати. Та завжди у цій ситуації є вихід. У випадках насильства можна звертатися у центри соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, управління у справах сім’ї та молоді, відділки міліції, соціальні центри, благодійні фонди та приватних психологів.

DSC_1226

Вперше акція «16 днів проти насильства» ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства у 1991 році. Україна приєдналася до неї у 2001 році.

Організатори цьогорічної акції у Тернополі – Тернопільська обласна громадська організація «Партнерство», Тернопільський національний економічний університет, громадська організація «Тернопіль – це Європа».

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.