Меню Закрити

Студенти ТДМУ вручили сертифікати курсантам з домедичної допомоги

В адміністративному корпусі Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського минулого тижня відбулося вручення сертифікатів щодо проходження дводенного тренінгу з основ домедичної допомоги, який проводився в рамках проекту «Я можу врятувати життя». Документи, які засвідчують освоєння базових навичок, вручили проректор з науково-педагогічної роботи, професор Аркадій Шульгай та завідувач кафедри медицини катастроф і військової медицини, професор Арсен Гудима.

DSC_2153 DSC_2158 DSC_2226

Нагадаємо, що вищезгаданий проект реалізовується молодіжним осередком Всеукраїнської ради реанімації та екстреної медичної допомоги спільно з ТДМУ. До когорти сертифікованих інструкторів входить 16 студентів-медиків. Усіх бажаючих навчають на базі навчально-тренінгового центру навчально-наукового інституту медсестринства. Студенти-інструктори медуніверситету спершу читають короткі лекції, детально ознайомлюють учасників курсу із основами домедичної допомоги і лише після цього переходять до практичних занять. Цього разу сертифікати отримало 18 студентів медичного університету. Інструкторський склад ТДМУ з літа був активно занятий в навчанні нової поліції, чим зробив вагомий внесок у безпеку життя країни загалом. Навчені ними поліцейські зможуть прийти на допомогу кожному потребуючому.

DSC_2168 DSC_2170 DSC_2172

Під час офіційного вручення омріяних сертифікатів проректор з науково-педагогічної роботи, професор Аркадій Шульгай побажав молоді не зупинятися на досягнутому, а продовжувати вдосконалювати навички, здобувати фах медика і визначатися зі спеціалізацією, аби стати висококваліфікованими і затребуваними фахівцями.

DSC_2174 DSC_2177 DSC_2179 DSC_2181 DSC_2183 DSC_2185 DSC_2189 DSC_2190 DSC_2193 DSC_2195 DSC_2198

«Ідея проекту виникла в групи студентів-медиків приблизно 2 роки тому. Ми об’єднались і звернулись до професора Арсена Гудими за допомогою. Вні підтримав нас у цьому, в результаті чого виник вищезгаданий проект. Минулого року проводили такі навчання для цивільного населення. Цього року ми продовжили проект, але значно масштабніше. Загалом наші інструктори навчають нову поліцію всього Західного регіону, тобто охопили Львів, Ужгород, Мукачеве, Хмельницький та Луцьк. Щиро вдячна керівництву нашого університету, зокрема ректору Михайлу Корді за підтримку і всебічне сприяння», – розповіла керівник осередку, студентка четвертого курсу медичного факультету Богдана Перевізник.

DSC_2229 DSC_2231

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.