Меню Закрити

Студенти ТДМУ зібрали 35 кілограм пластмасових корків для протезів воїнам АТО

Упродовж півтора місяці студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського збирали пластмасові корки, аби потім передати їх координаторам всеукраїнського проекту. Майбутнім медикам вдалося зібрати 35 кілограм корків.

cYn95x9-H2Q U72xMp0pAt0

Всеукраїнську акцію започаткували волонтери, які зверталися до всіх громадян допомогти заробити кошти на придбання протезів для бійців, які зазнали ушкоджень під час бойових дій. Пункти збору пластику відкрили по всій Україні. За слова активістів, на один протез треба 750 тисяч кришечок. Навіть для невеликого міста це досить посильна кількість. Волонтери здаватимуть зібране на переробку, а отримані за них гроші підуть на штучні кінцівки. Хоча протези могли б робити і з самого пластику, але в Україні таким поки що не займаються.

-b2RHblfD9o

Справа в тому, що кришечки за своїм складом мають більше пластмаси і їх легше переробляти, тому переробники охоче беруть таку вторсировину.

8zb2WVZeahU

«Студенти і викладачі ще доносять кришечки, хоча акція завершилася. Ми обов’язково все передамо координаторам акції», – розповів студент ТДМУ Роман Зварич.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.