Меню Закрити

Іноземні студенти ТДМУ обговорили з ректором співпрацю щодо реалізації благодійних проектів

Як ми уже повідомляли, нещодавно іноземні студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського представили свою благодійну діяльність в Тернопільській міській раді (https://www.tdmu.edu.ua/2015/12/15/inozemni-studenty-tdmu-prezentuvaly-svoyu-blagodijnu-diyalnist-v-ternopilskij-miskij-radi/). А 18 грудня вони обговорили плани на майбутнє і можливості тіснішої співпраці з ректором ТДМУ, професором Михайлом Кордою.

 DSC_2921 DSC_2930DSC_2877

Студенти-іноземці об’єднали свої зусилля, створивши громадську організацію «Medicare and Social Welfare Initiative» (MEDCASOWI). Це НГО тісно співпрацює зі Студентським науковим товариством ТДМУ. Та найбільше про діяльність організації знають у нашому місті по роботі в благодійному фонді «Карітас» і Петриківському будинку-інтернаті для престарілих.

DSC_2860

DSC_2861 DSC_2885

Щоп’ятниці 5-6 студентів-нігерійців упродовж двох годин чергують в «Карітасі», де безкоштовно вимірюють артеріальний тиск і рівень глюкози в крові всім бажаючим. Якщо спершу тернополяни з соціально незахищених категорій населення дещо насторожено ставилися до цього, то тепер охоче обстежуються в іноземних студентів, спілкуються з ними і вдячні за таку підтримку.

DSC_2867

DSC_2870 DSC_2871 DSC_2883

Під час зустрічі з ректором Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, професором Михайлом Кордою представники MEDCASOWI детально розповіли про свою діяльність в Україні та Нігерії.

DSC_2917

«Щиро вдячний за вашу роботу, оскільки таким чином ви презентуєте іноземних студентів в нашому місті, представляєте наш університет. Окрім того, ви є чуйними і милосердними людьми, які здатні примножувати добро. Обіцяю вам підтримку і сприяння в подальших проектах. Завжди буду радий обговорити нові акції і надати допомогу в їх організації і проведенні», – зазначив Михайло Корда.

До речі, студентам-нігерійцям уже вдалося укласти угоду про співпрацю з директором Петриківського будинку-інтернату для престарілих.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.