Меню Закрити

Іноземні студенти ТДМУ представили свої наукові доробки

Уже традиційно на кафедрі мікробіології, імунології та вірусології Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського відбулася студентська конференція, присвячена інфекційним хворобам та їх лабораторній діагностиці. Ініціатором її проведення стала доцент кафедри Олена Покришко. Цього року у ній взяли участь представники ІІІ – IV курсів факультету іноземних студентів. Вони повинні були обрати і доповісти про будь-яку інфекцію, яка широко розповсюджена у їхніх країнах. Учасники конференції творчо підійшли до виконання завдання. Ті студенти, які прийшли послухати доповідачів, побачили презентації про бактеріальні, вірусні та протозойні захворювання й із зацікавленістю вислухали інформацію.

DSC_0688

Учасники конференції заслухали 8 доповідей, а також взяли участь в обговоренні.

Студенти IV курсу Парт Сабя Сачі та Тхакер Ніяті Раджу розповіли про госпітальні інфекції, їх етіологію, розповсюдження, діагностику та профілактику.

DSC_0685

Студентка ІІІ курсу Боакє Гертруда обрала тему «Сифіліс».

DSC_0708

Про вірусні гепати та їх лабораторну діагностику розповіла студентка ІІІ курсу Ілунга Касакула Дебора.

DSC_0723

Чи не найкращим був виступ Ону Чіоми Олуебубе про ВІЛ-інфекцію в Африці та сучасні методи діагностики та профілактики.

DSC_0716

Навіть викладачам цікаво було послухати виступ Альвахаба Вахаба Махмуда Мустафи. Цей студент повідомив останні дані про епідемії холери в Іраці, які трапилися вже у 21 сторіччі, причому остання триває зараз.

DSC_0701

Потрібно відзначити виступ студента Альшахер Атіях Кхаліл Ятіях. Використовуючи знання, отримані на кафедрі мікробіології, він розповів про епідемічний паротит.

DSC_0699

Кханбанде Арбааз Мохаммад Аріф, студент ІІІ курсу, обрав тему своєї доповіді «Малярія в Індії», в якій детально зупинився на диференціальній діагностиці малярійних плазмодіїв у залежності віх видів та циклу розвитку. Переглянуте відео допомогло слухачам осягнути масштаби розповсюдження малярії в Індії та проблеми, пов’язані з цим.

DSC_0739

Cіед Агсан Алі доповів про результати власних досліджень, які він провів у лабораторії мікробіологічних та паразитологічних досліджень, яка функціонуює при кафедрі «Порівняльна характеристика штамів S. aureus, виділених від хворих та носіїв, та їх чутливість до антибіотиків»

DSC_0694

Оцінювали виступи досвідчені викладачі, які уже багато років викладають мікробіологію іноземним студентам, зокрема доцент Михайло Творко, доцент Олена Покришко та старший викладач Ганна Малярчук.

DSC_0715

DSC_0744

Всі доповідачі відмінно справилися з поставленими завданнями, набули досвіду публічних виступів. Завідувач кафедри, професор Сергій Климнюк та викладачі вдячні студентам за їх активність у проведеній пошуковій роботі та участь у конференції, а також за любов до мікробіології та бажають їх подальших успіхів у навчанні та науковій роботі.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.