Меню Закрити

Триває реалізація проекту ТДМУ “Милосердні серця”

«Один в полі не воїн». Дані слова з цього прислів’я  на сьогодні надто актуальні. Адже разом і спільно можна подолати будь-які біди, хвороби, стихії та лиха. Останніми роками люди, які займаються благодійністю, стали необхідні для нашої країни, мов повітря. Благодійність в Україні проявляється у різних діях і вчинках людей і особливо зворушує те, що на сьогодні зароджений рух волонтерів набирає все більших обертів, а особливо спостерігається він серед молоді.

Відрадним є і те, що в ТДМУ стартувало багато благодійних проектів за підтримки ректора, викладачів та студентів нашого вузу, свого часу наші викладачі, а також українські і іноземні студенти підтримали проект «Благодійний марафон 2015». Приємно, що майбутні медики, приймаючи естафету таких заходів, таким чином навчаються лікувати не лише  людські серця, а й душі. Вони ніколи не залишаються осторонь чужих бід, долучаються до усіх благодійних, гуманітарних акцій, самі організовують і ініціюють багато із них. Викладачі Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського як ніхто розуміють, що таке інвалідність чи хвороба, а особливо якщо вона трапилася в житті дитини.

фото 1

18 грудня 2015 року стартував благодійний проект «Милосердні серця», ініціатором якого стали Тернопільський державний медичний університет, а саме кафедра фізичної реабілітації, здоров’я людини та фізичного виховання на чолі з доц. Козак Д.В. спільно із  реабілітаційно-освітнім центром для неповносправних дітей з м. Живец, що у Польщі. Він розпочав свою роботу в благодійному фонді «Карітас» за підтримки о. Андрія Марчука. Саме там було зібрано 40 дітей, які знаходяться на обліку при управлінні освіти і науки Тернопільської міської ради.

фото 2

Серед учасників концертної програми були директор «Фонду допомоги дітям» з Польщі п. Рената Блеха та 2 працівники центру Пйотр Куфел,  Лукаш Шемічек, а також іноземні студенти 1-го курсу медичного факультету ТДМУ  з Польщі Дорота Блеха, Юстина Кржемінська, Наталія  Козьол та Сільвія Козьол.

фото 3 фото 4 фото 5

Після розважальної програми з нагоди свята Миколая були роздані подарунки дітям-сиротам та дітям з малозабезпечених сімей.

фото 6 фото 7

Кожна дитина отримала 2 види подарунків – 1 з одягом, а  2-й з солодощами.

фото 8

Благодійний проект «Милосердні серця» продовжив свою естафету під час Святого Миколая 19 грудня 2015 року.

фото 9

Делегація з Польщі у тому ж складі разом із завідуючою кафедри фізичної реабілітації, здоров’я людини та фізичного виховання доц. Козак Д.В. побували в Петриківському обласному комунальному будинку-інтернаті, де мали зустріч з директором цього будинку п. Новосадом М. І., який розповів про своїх вихованців. На святі, де було представлене театралізоване дійство від гостей з Польщі перебувало 20 найменших діток будинку-інтернату. Діти жваво і активно включилися у танцювальне і театралізоване дійство, кожна дитина знайомилася з Святим Миколаєм, а в замін отримувала подарунок. Проводячи такі заходи, надзвичайно приємно бачити щасливі очі і усміхнені обличчя  дітей , яким доля, на жаль, підготувала випробування і хвороби.

фото 10 фото 11 фото 12

Директор п. Рената Блеха передала вітальний лист з нагоди Різдва Христового та Нового 2016 року для адміністрації, працівників та студентів Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського від імені керівництва та всього колективу реабілітаційного центру, а також висловила подяку кафедрі фізичної реабілітації, здоров’я людини та фізичного виховання за сприяння і допомогу в проведенні  благодійного проекту «Милосердні серця» та святкування свята Святого Миколая в благодійному фонді «Карітас» для дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей м. Тернополя, а також у  Петриківському обласному комунальному будинку-інтернаті для неповно справних дітей.

фото 13

Це лише одна з акцій, яка запланована в рамках проекту допомоги неповносправним дітям, дітям –сиротам та дітям з малозабезпечених сімей ТДМУ спільно із реабілітаційно-освітнім центром із Польщі. Просимо всіх небайдужих долучатися і примножувати добро у цьому світі.

Інформацію подала завідувач кафедри фізичної реабілітації, здоров’я людини та фізичного виховання, доцент Дарія Козак.