Меню Закрити

Інновації медичної науки – в практику сімейного лікаря

16 грудня 2015 р. на базі Тернопільської комунальної міської лікарні № 2 відбулось чергове засідання ГО “Асоціація сімейних лікарів Тернопільської області” в рамках міжрегіональної науково-практичної конференції “Інновації медичної науки – в практику сімейного лікаря”.

Науково-практична конференція проводилась працівниками кафедри первинної медико-санітарної допомоги та загальної практики-сімейної медицини ДВЗН “Тернопільський державний медичний університет імені І.Я. Горбачевського МОЗ України”, ГО “Асоціація сімейних лікарів тернопільської області” за підтримки Департаменту охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації.

DSC_0072

З вітальним словом до учасників конференції звернулась головний терапевт деартаменту охорони здоров’я Тернопільської обласної держадміністрації Лариса Матюк.

DSC_0046

Вона підкреслила пріоритетність сімейної медицини у процесі реформування системи охорони здоров’я України та побажала усім присутнім плідної праці.

Понад 220 лікарів загальної практики – сімейної медицини лікувально-профілактичних закладів Тернополя та Тернопільської області зібрались  для удосконалення знань, обміну досвідом, обговорення нагальних проблем сімейної медицини.

Впродовж конференції було заслухано та обговорено 12 доповідей, які стосувались різних аспектів діагностики, лікування, раціональної фармакотерапії, диспансеризації та реабілітації в практиці сімейного лікаря.

Під час зібрання було обговорено проблеми та перспективи розвитку сімейної медицини на Тернопіллі, подальше становлення ГО «Асоціація сімейних лікарів Тернопільської області».

Доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри первинної медико-санітарної допомоги та загальної практики – сімейної медицини, віце-президент ГО «Асоціація сімейних лікарів Тернопільської області» Лілія Бабінець у своїй доповіді «Нові підходи в лікуванні гострих респіраторних вірусних інфекцій» конкретизувала сучасні методи лікування респіраторної патології в амбулаторній практиці.

DSC_0137

Розширено про психосоматичні розлади та їх лікування на амбулаторному етапі розповіла львівський гість конференції – доктор медичних наук, професор Н. Долішня.

DSC_0055

Насичена інформативна доповідь доктора медичних наук, професора М. Шведа про основні групи лікарських засобів та їх клінічну ефективність у лікуванні артеріальної гіпертензії викликала зацікавлення та жваве обговорення. Серед приємних несподіванок було щире привітання Миколи Івановича з ювілеєм.

DSC_0108

Питання оптимізації стартової емпіричної антибіотикотерапії інфекції респіраторного тракту у дітей висвітлила доцент кафедри ПМСД та ЗПСМ Наталія Боцюк.

DSC_0154

Про розлади, пов’язані зі стресом у хворих на хронічний некаменевий холецистит та шляхи оптимізації терапії повідомила доктор медичних наук, професор О. Хухліна (м. Чернівці).

DSC_0093

Особливостям застосування фторхінів в амбулаторній практиці була присвячена доповідь доцента кафедри ПМСД та ЗПСМ Неоніли Корильчук.

DSC_0120

Діагностика остеоартрозу на амбулаторному етапі та вибір тактики раціонального знеболення, було повідомленням доцента кафедри ПМСД та ЗПСМ, секретаря ГО «Асоціація сімейних лікарів Тернопільської області» Ірини Боровик.

DSC_0131

Окрім того, в ході конференції були представлені доповіді доктора медичних наук, професора В. Шманька (м. Тернопіль), доцентів І. Симоненко (м. Вінниця), М. Турчина (м. Тернопіль).

Особливе зацікавлення практичних лікарів викликав майстер-клас із серцево-легеневої реанімації, проведений лікарями кардіологічної бригади № 2 КЗ ТОР «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

DSC_0143

Президент ГО «Асоціація сімейних лікарів Тернопільської області», головний спеціаліст з питань сімейної медицини ДОЗ ТОДА Олексій Ткач підвів підсумки роботи конференції та окреслив перспективи діяльності асоціації. Важливим результатом конференції було планування подальшої роботи ГО «Асоціації сімейних лікарів Тернопільської області на 2016 рік».