Меню Закрити

За Кубок ректора ТДМУ з міні-футболу змагається 29 команд

У Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського 29 лютого цього року стартували змагання на здобуття Кубку ректора ТДМУ з міні-футболу. Поєдинки між командами триватимуть до 9 березня. Саме цього дня відбудеться фінальна гра, в якій і буде визначено переможця. Ініціатором проведення таких змагань стала Студентська рада Тернопільського медичного університету, одним з завдань якої є пропагування здорового способу життя і занять спортом. Для участі у цьому турнірі заявки подало 28 студентських команд і одна команда викладачів.

DSC_1577 DSC_1593

Змагання відкрив ректор Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, професор Михайло Корда.

DSC_1624

DSC_1603

DSC_1611

«Приємно, що студенти університету організувалися і змогли виставити велику кількість команд. Це радує і надихає. В університеті багато зроблено для того, аби розвивати фізичну активність і спорт серед молоді. Сьогодні уже діє 12 спортивних секцій, орендовано басейн для занять плаванням, облаштовано тренажерну залу в гуртожитку №1. Ми не зупиняємося на досягнутому і робимо все для того, аби ви мали належні умови для того, щоб бути у відмінній фізичній формі. Попереду буде ще чимало позитивних змін у цьому напрямку. Ви як майбутні медики повинні розуміти, що фізична активність – це одна з найкращих інвестицій у ваше здоров’я, адже вона сприяє профілактиці великої кількості захворювань. Ми хочемо, аби в нашому університеті розвиток спорту був на такому ж рівні, як і в вищих навчальних закладах за кордоном. Водночас у мене є до вас прохання – бути активними у спорті і добре вчитися», – звернувся Михайло Михайлович.

DSC_1651

DSC_1655 DSC_1656

Один з організаторів турніру студент 4 курсу медичного факультету Іван Калька висловив подяку адміністрації університету за всебічне сприяння у проведенні змагань. Також активісти Студради вдячні за допомогу з боку кафедри фізичної реабілітації, здоров’я людини та фізичного виховання.

DSC_1721 DSC_1728 DSC_1763

«Чому ми обрали для турніру футбол? Та тому, що багато наших студентів полюбляє цей вид спорту. Окрім того, є чимало активної молоді, яка залюбки долучилася до участі в іграх. Заявки подали команди від всіх факультетів і курсів. Ми раді, що цього року вже представлена спеціальність «Здоров’я людини», яка набуває все більшої популярності серед абітурієнтів. Хочу сказати, що сьогодні ми маємо 12 команд від факультету іноземних студентів і 16 команд сформували українські студенти. Отже, турнір в нас ще й вийшов міжнаціональний», – розповів Іван Калька.

DSC_1711 DSC_1740 DSC_1770 DSC_1771

Студенти ТДМУ, які є сертифікованими інструкторами від Всеукраїнської ради реанімації та екстреної медичної допомоги, під час змагань забезпечують надання першої допомоги.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.