Меню Закрити

У ТДМУ відбулася всеукраїнська конференція з гінекології та акушерства

У Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського упродовж двох днів, 3-4 березня, тривала Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Жіноче здоров’я: імплементація сучасних протоколів в клінічну практику». Для нашого університету проведення подібного заходу стало вже доброю традицією, коли щовесни до Тернополя приїжджають провідні фахівці акушерсько-гінекологічної галузі, аби обговорити і знайти нові шляхи у напрямку збереження здоров’я жінок.

DSC_2035

DSC_2048

Відкрив конференцію 3 березня ректор ТДМУ, професор Михайло Корда.

«Акушерство-гінекологія є однією з найвідповідальніших спеціальностей в медицині. Проблема збереження здоров’я жінок репродуктивного віку і новонароджених дітей є вкрай актуальною. Україна в цьому плані займає останні позиції серед європейських країн. Головна причина полягає у доступності і якості надання медичних послуг. Це свідчить про те, що є певні проблеми на загальнонаціональному рівні. На мою думку, такі наукові форуми допомагають знайти шляхи вирішення вищезгаданої проблеми, отримати нову інформацію і поділитися досвідом. Бажаю плідної роботи і приємного перебування на гостинній Тернопільській землі», – зазначив Михайло Корда.

DSC_2055

З вітальним словом звернулася заступник директора департаменту охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Лідія Чайківська.

DSC_2059

Заступник голови Асоціації акушерства і гінекології України, професор Леонід Маркін подякував за надану можливість взяти участь у конференції. Він також передав вітання від президента Асоціації, академіка Валерія Запорожана.

Леонід Маркін своєю доповіддю «Оперативне розродження. Переваги та недоліки» відкрив перше пленарне засідання конференції.

DSC_2075

Головний спеціаліст з акушерської реанімації Міністерства охорони здоров’я України Руслан Ткаченко представив результати аналізу проблем материнської смертності в Україні, зосередивши увагу на екстрагенітальній патології як ключовому елементі для зниження материнської смертності. Він також доповів і про профілактику артеріальної гіпотензії при кесарському розтині.

DSC_2285

Завідувач кафедри внутрішньої медицини №3 ТДМУ, професор Лілія Мартинюк виступила з доповіддю «Сучасні підходи до лікування і профілактики інфекції сечових шляхів у жінок».

DSC_2296

Завідувач кафедри внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб Буковинського державного медичного університету, професор Оксана Хухліна детально проаналізувала метаболічні та токсичні ураження печінки, шляхи їх патогенетичної корекції.

DSC_2316

Завідувач кафедри акушерства та гінекології №2 ТДМУ, професор Світлана Геряк виступила з доповіддю «Метаболічний синдром і вагітність».

????????????????????????????

DSC_2411 DSC_2454 DSC_2550 DSC_2570 DSC_2619 DSC_2635

Учасники конференції після завершення пленарного засідання продовжили роботу у таких секціях: «Сучасні протоколи в акушерстві», «Актуальні питання внутрішньої медицини», «Новітні технології в гінекологічній клініці».

DSC_2118 DSC_2134 DSC_2144 DSC_2151 DSC_2154 DSC_2161

Окрім того, в рамках заходу було проведено майстер-клас «Алгоритми надання допомоги при невідкладних терапевтичних станах. Особливості проведення серцево-легеневої та мозкової реанімації у вагітних». Учасники могли поділитися досвідом на двох станціях – «Серцево-легенева та мозкова реанімація у дорослих» і «Особливості серцево-легеневої та мозкової реанімації у вагітних в амбулаторних умовах та в стаціонарі».

DSC_2404 DSC_2426 DSC_2455 DSC_2486 DSC_2582 DSC_2621

Наступного дня, 4 березня, було заслухано ще низку доповідей під час другого пленарного засідання і обговорено актуальні питання на секційному засіданні «Нові досягнення внутрішньої медицини».

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.