Меню Закрити

ТДМУ відвідав екс-міністр МОЗ України Василь Князевич

Упродовж двох днів, 10-11 березня, в нашому місті з робочим візитом перебував голова Правління Всеукраїнської громадської організації «Українська ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги», завідувач кафедри управління охороною суспільного здоров’я Національної академії державного управління при Президентові України, екс-міністр МОЗ України Василь Князевич.

IMG_3127

IMG_3099

У рамках цього візиту високоповажний гість зустрівся з ректором Тернопільського державного медичного університету, професором Михайлом Кордою. Василь Князевич під час розмови повідомив, що з травня цього року на базі обласної протитуберкульозної лікарні, що у селі Плотича Тернопільського району, розпочнуть надання хоспісної допомоги на безкоштовній основі. Для пацієнтів забезпечать 30 ліжкомісць. Він висловив сподівання, що викладачі і студенти ТДМУ допомагатимуть у реалізації цього соціально важливого проекту. Зі свого боку ректор Тернопільського медуніверситету зазначив, що сьогодні вуз є лідером серед медичних вишів в напрямку волонтерської діяльності, тому молодь готова активно включитися у надання допомоги пацієнтам хоспісу. Окрім того, він запевнив, що ТДМУ всіляко сприятиме у розвитку хоспісної допомоги в нашій області.

IMG_3175

Василь Князевич також прочитав лекцію для студентів ТДМУ, під час якої наголосив, що одним з показником високого розвитку суспільства є забезпечена старість в країні і створення належних умов для гідної смерті, маючи на увазі надання хоспісної допомоги. Наостанок він побажав майбутнім медикам бути патріотами України, шанувати рідну мову і працювати в напрямку розвитку вітчизняної медицини.

IMG_3194 IMG_3195 IMG_3196 IMG_3198 IMG_3207 IMG_3221 IMG_3224 IMG_3233 IMG_3237

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.