Меню Закрити

Студенти ТДМУ вибороли три призових місця у змаганнях з греко-римської боротьби

Щорічно в Тернопільській області відбувається Літня універсіада серед ВНЗ III-IV рівня акредитації. Цього року 22 березня шість студентів Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського змагалися за призові місця у досить напруженій боротьбі на рівні з призерами всеукраїнських чемпіонатів.

Нагадаємо, що минулого року представник ТДМУ Нестор Яворівський у своїй ваговій  категорії (71 кг) під час таких змагань  посів третю сходинку. Цього разу в його ваговій категорії була неймовірна конкуренція, тому йому вдалося здобути лише п’яту позицію.

image002

Натомість порадували інші студенти, зокрема перше місце виборов студент фармацевтичного факультету Вадим Ванджура, який виступав у ваговій категорії 80 кілограм. У цій же категорії студент медичного факультету Максим Фролов отримав срібло. Досить успішною в цих змаганнях була участь студента зі спеціальності «Здоров’я людини» Вадима Хандоги, який у ваговій категорії 98 кілограм отримав 3 місце.

Нагадаємо, що секцію з цього виду спорту в ТДМУ започаткували минулого року на кафедрі фізичної реабілітації, здоров’я людини та фізичного виховання ТДМУ. Її очолює тренер з 14-річним досвідом з боротьби в греко-римському стилі Ігор Соколовський.

Borotba-trenuvannia-16037908

«Хочу відзначити, що в молодих людей є інтерес до цього виду спорту. Цьогорічні результати показують, що секція має успіхи. Навички, здобуті внаслідок занять греко-римською боротьбою, можна використовувати як для особистого захисту, так і як прикладний засіб у Збройних силах України. Окрім того, багатьом майбутнім лікарям фізична підготовка стане в пригоді і під час професійної діяльності.

Borotba-trenuvannia-16037876

Висловлюю подяку адміністрації університету за те, що було придбано нову покришку для борцівської зали, манекен для відпрацювання прийомів, гантелі, гирі та інший інвентар. Це дає можливість покращити тренувальний процес. Радує те, що є чимало здібних студентів, які хочуть займатися греко-римською боротьбою. Приємним є й те, що більшість з них добре вчиться. Сподіваюся на подальшу підтримку талановитої молоді з боку університету», – зазначив Ігор Соколовський.

У загальному підсумку команда ТДМУ з греко-римської боротьби посіла 3 місце.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.