Меню Закрити

Науковець ТДМУ передав до музейної експозиції про видатних вчених цінні книги

Нещодавно викладачі і студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського взяли участь у презентації музейної експозиції «Трагічні скрижалі української науки», яка відбулася в Українському домі «Перемога» за участю автора та керівника проекту професора Василя Шендеровського, директора мистецького Фонду імені Короля Данила Романа Грицьківа. На виставці було представлено 22 плакати з описом наукового доробку та трагічного життєвого шляху українських вчених, серед яких є вихідці з нашого краю. Майбутні медики могли детальніше дізнатися про долю 76 видатних українських науковців. Серед них і наші земляки Іван Горбачевський, Олександр Смакула, Теофіл Коструба, Степан Рудницький.

DSC_1506 DSC_1518 DSC_1545

Мета виставки – звернути увагу суспільства і, насамперед, молоді на досягнення та перспективи української науки.

DSC_1577 DSC_1583

Професор кафедри медичної біохімії Ярослав Гонський передав організаторам експозиції дві авторські книги «Брати Горбачевські» та «Україна і світова наука», в яких описана діяльність видатних науковців.

DSC_1545

«Нам важливо сьогодні усвідомити потенціал українського народу, скільки він дав, дає і може дати розвитку науки й нашому суспільства загалом. Історії окремих особистостей для нас це приклад для наслідування. Багато сторінок історії нашої науки замовчувалося, тому є багато нової інформації для нас», – поділилася враженнями студентка другого курсу стоматологічного факультету Соломія Маркевич.

DSC_1565

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.