Меню Закрити

Студент ТДМУ виборов третє місце на Всеукраїнській олімпіаді з фармакології

Студенти ІІІ курсу медичного факультету Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Ігор Стецюк  та Тетяна Сімора  взяли участь у ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з фармакології, яка відбулась 7-9 квітня на базі Одеського національного медичного університету. Сьомий рік поспіль цей конкурс об’єднує студентів вищих медичних закладів України.

Помірятись силами зібралися 31 учасник з 13 медичних ВНЗ країни.

FotorCreated

Після урочистої промови професора кафедри загальної та клінічної фармакології, доктора медичних наук, декана медичного факультету Владлени Годован студенти приступили до основної частини олімпіади, яка складалася з відповідей на тестові завдання формату «КРОК», розв’язування ситуаційних задач та виписування рецептів.

Молодь продемонструвала високий рівень знань, про що свідчать результати олімпіади.

Студент ІІІ курсу Ігор Стецюк виборов ІІІ місце, а його колега Сімора Тетяна  – шосте. Це дозволило їм стати четвертими у командному заліку. Підготовкою студентів до участі в олімпіаді займалася завідувач кафедри фармакології з клінічною фармакологією, професор Олександра Олещук.

002

 Окрім цього, Ігор Стецюк зайняв 2 місце у розв’язуванні ситуаційних задач, а Тетяна Сімора – третє у виписуванні рецептів.

Багато вражень та емоцій принесли нашим студентам екскурсії старовинною Одесою та медичним університетом.

FotorCreated22

Студентка Тетяна Сімора вдячна викладачам ТДМУ за те, що визнали її достойною представляти свій ВНЗ на олімпіаді такого високого рівня.

«Завдання конкурсу були з нелегких і вимагали гідної підготовки. Але було дуже цікаво помірятись силами з учасниками інших медичних університетів. Окрім цього, хочеться подякувати організаторам олімпіади за чудово проведене культурне знайомство з містом. У перший день нам показали місто з історичної точки зору. Воно дійсно багате на події і має чим пишатись. Наступного дня нас ознайомили з самим університетом. Цікавинкою для мене став їхній симуляційний центр, в якому студенти у віртуальному режимі мають змогу не тільки практикуватись, але й навчатись техніці медичних маніпуляцій. Родзинкою ж стала прогулянка біля моря, а також безліч знайомств та вражень», – розповіла студентка.

14_

За словами Ігоря Стецюка, олімпіада була проведена на дуже високому рівні, гармонійно було поєднано написання усіх конкурсних завдань. Усі завдання були спрямовані як на знання теоретичного матеріалу, так і на застосування цих знань у певних клінічних випадках та кінцеве виписування рецептів на відповідні медичні препарати.