Меню Закрити

Студенти ТДМУ гідно представили університет у ХХ Всеукраїнській студентській олімпіаді за спеціальністю «фармація»

На базі Львівського національного медичного університету імені Д.Галицького 6-8 квітня 2016 року відбувся другий етап ювілейної Всеукраїнської студентської олімпіади за спеціальністю «фармація». У заході взяли участь 11 команд, які представляли вищі навчальні заклади, що здійснюють підготовку фахівців з фармацевтичною освітою (21 студент).

Конкурсантами від Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського були студенти IV курсу фармацевтичного факультету Анна Сандулович та Назарій Лисюк. Очолював делегацію декан фармацевтичного факультету, доцент Дмитро Коробко.

DSC_8870

Специфіка змагання полягала в тому, що учасники мали продемонструвати як теоретичні знання, так і практичні навички відразу з шести профільних дисциплін фармацевтичного спрямування (аптечна і промислова технології лікарських засобів, фармакологія, фармакогнозія, організація та економіка фармації, фармацевтична хімія).

DSC_8740

Після офіційного відкриття олімпіади члени журі з відповідних дисциплін були задіяні в створенні буклетів для проведення теоретичного етапу змагань, а всі конкурсанти мали можливість ознайомитися з умовами проведення практичного етапу.

DSC_8764 DSC_8812

Теоретичний тур тривав три години, які для конкурсантів промайнули непомітно.

DSC_8844

Наступного дня учасники демонстрували набуті за час навчання практичні навички.

DSC_8989 DSC_9024

За результатами оцінювання обох частин змагань студенти нашого університету стали четвертими у командному заліку та зайняли V і IX місця в особистій першості. Крім того, Анну Сандулович відзначено грамотою за відмінні знання з фармакогнозії, а Назара Лисюка – з фармацевтичної хімії.

Закриття олімпіади відбулось в урочистій обстановці, де всі її учасники отримали подарунки від офіційних партнерів. Приємно відзначити, що наші студенти, в числі небагатьох отримали запрошення на безкоштовне відвідування офісу представництва компанії «Серв’є Інтернасіональ» в Україні.

DSC_9130

Протягом всієї олімпіади панувала дружня атмосфера і делегація нашого університету повернулася з незабутніми враженнями не тільки від самого змагання, але й від прекрасного міста Лева.

Інформацію подав декан фармацевтичного факультету Дмитро Коробко.