Меню Закрити

Студентка ТДМУ посіла 2 місце у Всеукраїнській студентській олімпіаді з дисципліни «Мікробіологія, вірусологія та імунологія»

Нещодавно в Національному медичному університеті імені О.Богомольця на кафедрі мікробіології, вірусології та імунології відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Мікробіологія, вірусологія та імунологія». Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського представляло троє студентів третього курсу медичного факультету, зокрема Катерина Булавіна, Зоряна Вівчар і Катерина Сорочан.

Катерина Булавіна показала блискучий результат і здобула ІІ місце.

IMG_9713

«Спершу ми виконували конкурсні завдання на кафедрі мікробіології, вірусології та імунології. Зі всіх учасників обрали шість кращих студентів за результатами оцінювання. Після цього ми складали тести, в результаті чого вибрали нас трьох», – розповіла Катерина.

Загалом в Олімпіаді взяли участь кращі студенти, переможці I етапу Олімпіади з різних вишів України: Києва, Харкова, Івано-Франківська, Львова, Чернівців, Дніпропетровська, Вінниці, Сум, Полтави, Тернополя та Запоріжжя. Помірятися знаннями приїхало 36 учасників.

IMG_9718

Олімпіада складалася з двох турів. Перший тур (теоретичний)  передбачав оцінку теоретичних знань студентів. Конкурсне завдання I туру включало 5 питань з різних розділів мікробіології, вірусології та імунології. У другому турі (практичному) студенти змагалися, вирішуючи ситуаційні задачі, самі фарбували, здійснювали мікроскопію та аналізували бактерійні препарати. Переможців визначали в особистій першості за сумарною кількістю балів, набраних під час двох турів.

Вітаємо Катерину Булавіну з перемогою і бажаємо подальших успіхів!

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.