Меню Закрити

У ТДМУ відбувся ХХ Міжнародний медичний конгрес студентів і молодих вчених

Цього року традиційний Міжнародний медичний конгрес студентів і молодих вчених, який щорічно відбувається наприкінці квітня на базі навчально-оздоровчого комплексу «Червона калина» Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, відсвяткував свій ювілей – двадцять років. Гостинна Тернопільська земля за цей час прийняла не одну тисячу молоді, яка ще в студентські роки зробила свої перші кроки в медичній науці. Багато хто завдяки конгресу остаточно став на шлях науковця і дослідника, а хтось здобув цінний досвід публічних виступів і вміння шукати важливу інформацію. Окрім того, цей захід кожного учасника ще й зробив багатим на нові знайомства.

????????????????????????????????????

DSC_9113 DSC_9112 DSC_9108 DSC_9104 DSC_9098 DSC_9091 DSC_9096

У ювілейному конгресі, який відбувся 25-27 квітня цього року, взяло участь 232 гостей з медичних вишів Вінниці, Івано-Франківська, Полтави, Києва, Харкова, Одеси, Львова, Запоріжжя та 250 молодих науковців Тернопільського медуніверситету, а до наукового збірника було подано 929 тез.

DSC_9153

DSC_9129

Відкрив захід 25 квітня ректор ТДМУ, професор Михайло Корда, який наголосив на важливості розвитку науки з боку молодих вчених. «Конгрес – одна з найкращих наукових традицій нашого університету, яку ми будемо надалі підтримувати, плекати і розвивати. Цього року конференція значно розширила коло учасників і побила минулорічний рекорд. Це свідчить про те, що молодь цікавиться науковими дослідженнями. Саме за такої умови українська медична наука матиме майбутнє. ТДМУ – один з флагманів медичної освіти і науки в Україні. Це підтвердило і те, що цього року наш навчальний заклад посів перше місце в галузевому рейтингу МОЗ України. У попередні роки університет також посідав провідні позиції у цьому рейтингу, що свідчить про стабільно високу якість освіти і науки в нашому вузі. Студенти ТДМУ мають можливість займатися в наукових гуртках і лабораторіях, де виконують свої дослідницькі роботи. Ми робимо все для того, щоб наука в університеті розвивалася. Бажаю вам миру, здоров’я, успіхів в навчанні науці та особистому житті!», – зазначив Михайло Михайлович.

DSC_9137

DSC_9227 DSC_9235

Проректор з наукової роботи, професор Іван Кліщ також побажав всім присутнім всіляких гараздів і зосередив увагу на тому, що подібні заходи є важливими першими кроками у становленні кожного майбутнього вченого, науковця, дослідника. «У нас сьогодні подвійне свято, адже у 1953 році саме цього дня у журналі «Nature» було опубліковано статтю, яка зробила революцію в медицині. У ній йшлося про те, що в людській ДНК міститься інформація, яку організм використовує упродовж свого життя. Тому хочеться, аби серед присутніх в залі були ті, хто з часом також зробить відкриття в вітчизняній і світовій науці. Нехай конгрес запалить у ваших душах вогонь пошуковця і дослідника», – додав Іван Миколайович.

DSC_9229

Голова Студентської ради ТДМУ Тарас Мороз побажав присутнім гарного настрою, нових знайомств і нових наукових знань. Він нагадав слова Парацельса: «Жодна хвороба не може адаптуватися до знань лікаря».

DSC_9256

DSC_9268

Від імені гостей виступили представники Вінницького національного медичного університету імені М.Пирогова Федір Гладких і Івано-Франківського національного медичного університету Степанія Дарунків.

DSC_9133 DSC_9135 DSC_9136

«Найбільше зусиль до організації конгресу доклали голова Студентського наукового товариства Катерина Галей, голова Ради молодих вчених Світлана Кучер і куратор Студентського наукового товариства Людмила Мазур. Участь у подібному конгресі дає важливий для майбутнього науковця досвід підготовки до виступу, як правильно себе представляти, відповідати на запитання. Якщо  студенти не будуть іти в науку, то не буде молодих вчених і гідної зміни уже досвідченим науковим кадрам. Вони зараз здобувають перші навички дослідника. Свого часу я також брала участь у цьому конгресі і представляла доповідь в секції «Акушерство і гінекологія». Неймовірно хвилювалася тоді, але справилася зі страхом. І сьогодні всім молодим людям хочу сказати, що в цьому світі усе можна змінити, щось вдосконалити, не треба боятися спроб і помилок. І варто таки починати наукові виступи з аудиторії слухачів і доповідачів зі студентського кола, а тоді вже переходити на вищий рівень. Таким чином здобувається впевненість і відчуття аудиторії», – поділилася досвідом керівник наукового відділу ТДМУ, доцент Оксана Шевчук.

DSC_9382 DSC_9385 DSC_9390 DSC_9407 DSC_9409 DSC_9415 DSC_9436 DSC_9444 DSC_9453 DSC_9454

DSC_9469 DSC_9470DSC_9458

DSC_9525

Упродовж двох днів студенти і молоді вчені представлятимуть свої доповіді і наукові напрацювання у таких секціях: «Внутрішні хвороби», «Експериментальна медицина. Медицина катастроф», «Хірургічна патологія. Онкологія та радіаційна медицина», «Інфекційні хвороби. Фтизіатрія. Дерматовенерологія», «Неврологія та психіатрія», «Профілактична медицина, соціальна медицина та ООЗ, медична інформатика, медичне право», «Морфологія в нормі та при патології. Біологія та мікробіологія», «Акушерство та гінекологія», «Клінічне медсестринство. Клінічна імунологія та алергологія. Актуальні проблеми медицини (англійською мовою)», «Педіатрія», «Фармакологія та фармація», «Офтальмологія, стоматологія, лор-патологія».

DSC_9315 DSC_9317 DSC_9339 DSC_9350

DSC_9331

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.