Меню Закрити

Делегація Вроцлавського медичного університету відвідала ТДМУ

Нещодавно координатор двосторонньої співпраці між Тернопільським державним медичним університетом імені І.Горбачевського і Вроцлавським медичним університетом, почесний професор ТДМУ, доктор Войцех Барг, завідувач кафедри педіатрії № 3, член комітету імунології та етіології інфекційних захворювань людини Польської Академії Наук Александра Левандовіч-Ушинська, керівники програми «Еразмус» Томаш Пєтрашкєвіч та Слава Ксенич відвідали ТДМУ. Нагадаємо, що Тернопільський медуніверситет упродовж тривалого часу тісно співпрацює з Вроцлавським медичним університетом.

_DSC0045

Спершу гості з Польщі зустрілися з ректором ТДМУ, професором Михайлом Кордою. Вони обговорили подальше співробітництво між двома вишами. Тернопільський медичний університет і Вроцлавський медичний університет разом працюватимуть в рамках проекту «Горизонт 2020 – Polonez-2» в напрямку реалізації спільних наукових досліджень в галузі педіатрії, зокрема імунології дитячого віку.

_DSC0080

Упродовж декількох років кращі студенти ТДМУ за програмою академічної мобільності їдуть на семестрове або річне навчання до Вроцлавського медичного університету. Також наша молодь має можливість проходити виробничу практику на клінічних базах польського вишу. Доктор Войцех Барг запевнив, що ця програма триватиме і надалі, тому з радістю прийматимуть студентів ТДМУ у наступні роки.

Колеги з Польщі запропонували ректору Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, професору Михайлу Корді партнерство для отримання гранту в рамках програми «Еразмус плюс».

_DSC0148

_DSC0149 _DSC0167 _DSC0194 _DSC0205

Також представники Вроцлавського медичного університету зустрілися зі студентами ТДМУ, які пройшли конкурсний відбір для навчання та стажування у цьому ВНЗ. Молодь цікавилася навчальним процесом, умовами проходження виробничої практики, особливостями охорони здоров’я у Польщі.

_DSC0021

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.