Меню Закрити

Свято до Дня матері відбулося в бібліотеці ТДМУ

Зворушливе літературно-мистецьке свято з нагоди Дня матері відбулося в читальній залі бібліотеки Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського. Його учасники зібралися, щоб висловити свою любов і шану найдорожчій  людині – рідній неньці, подякувати їй за любов і турботу, а також привітати всіх жінок і побажати їм здоров’я, щастя і Божого благословення.

 IMG_4872 IMG_4879

Ведучими свята стали бібліотекарі Наталія Водюк та Любов Романів, які нагадали, що наше життя починається від матері – найріднішої, найближчої нам людини. З любові до матері й батька бере свій початок й любов до рідного краю.

Найщиріші слова подяки матері – берегині роду – звучали з уст студенток першого курсу стоматологічного факультету  Віталії Антонюк  та Анжели Харлак.

– Можна у світі багато зробити –

Перетворити зиму на літо.

Можна моря й океани здолати,

Гору найвищу штурмом узяти,

Можна пройти крізь пустелі і хащі,

Тільки без мами не можна нізащо,

Бо найдорожче стоїть за словами –

“В світі усе починається з мами!”

   IMG_4752-01 IMG_4775 IMG_4801-01 IMG_4810

Емоційно і дуже зворушливо линула «Аве Марія» у виконанні студента першого курсу медичного факультету Мікоша Хуберта (Польща).  Розчулила глядачів  і пісня «Материнська любов»,  яку майстерно виконала  студентка другого курсу стоматологічного факультету Христина Врублевська.

IMG_4845-01

Вірші, присвячені мамі, прочитали  студентки першого курсу  Домініка  Лукашяк (Польща), Аянгба  Хрістел (Гана), студентка першого курсу стоматологічного факультету  Віталія Антонюк.

А далі озвалась гітара. Натхненно перебираючи струни, студент першого курсу Томаш Блащишин заспівав пісню про маму англійською мовою.

IMG_47037-01

Після оплесків знову  звучала поезія.  Студент другого курсу Мохамед Хассан Абделмунам Елтаєб з Гани прочитав вірш про маму французькою мовою, а його співвітчизник  і однокурсник Нсіах Річард     –  власного вірша, написаного українською, який юнак присвятив рідній мамі і всім матерям світу.

 IMG_4822 IMG_4833

Першокурсники з Польщі  Вікторія Марія ВойташевськаДомініка Марія ЖурекМікош ХубертМоніка Карч та Патрик Мартиновіч  полонили серця слухачів веселою та запальною композицією. А завершилося свято відомою кожному в Україні  піснею «Рідна мати моя» в чудовому  виконанні студентки першого курсу стоматологічного факультету Ірини Сиротюк.

  IMG_4763-01

IMG_4794 IMG_4860 IMG_4841

Директор бібліотеки Олена Проців подякувала всім студентам за чудове свято, а також доценту кафедри української мови Оксані Новіцькій та помічнику проректора з наукової роботи Миколі Прокопіву, які долучилися до його організації. Вона також студентів  до участі у нових культурно-мистецьких зустрічей у бібліотеці.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.