Меню Закрити

У ТДМУ домовлено про реалізацію нового спільного українсько-польського проекту

Делегація науковців Вищої школи імені Папи Івана Павла ІІ у Білій Підлясці (Республіка Польща) у складі професора Марії Козьол-Монтевки, професора Гражини Ольховік та Анети Гроховальської 18 липня цього року прибула з робочим візитом до Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

DSC_2525

Спершу гості обговорили з ректором ТДМУ, професором Михайлом Кордою умови співпраці в рамках реалізації «Проекту транскордонної співпраці», який фінансує Європейський Союз. Згідно з умовами ЄС, у ньому можуть брати участь вищі навчальні заклади України, Польщі та Білорусі, що розташовані в прикордонній території, до якої належить і Тернопільщина.

DSC_2504

У результаті зустрічі сторони домовилися, що науковці Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського та Вищої школи імені Папи Івана Павла ІІ у Білій Підлясці працюватимуть спільно над вивченням резистентності до антибіотиків грамнегативних бактерій, зокрема Acinetobacter ssp., Klebsiella pneumoniaе.

DSC_2512

Зазначимо, що ТДМУ уже реалізовує з польськими колегами цього вишу проект з проведення клінічних та лабораторних досліджень на наявність збудника хвороби Лайма у лісників і мисливців Тернопільської області. (Детальніше тут: https://www.tdmu.edu.ua/2015/11/17/u-tdmu-rozpochato-robotu-nad-spilnym-ukrayino-polskym-proektom-doslidzhennya-epidemiologiyi-patogenezu-kliniky-ta-profilaktyky-boreliozu/).

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.