Меню Закрити

Налагодження співпраці ТДМУ з польськими колегами в напрямку функціональної реабілітації

Представники Польського центру функціональної реабілітації «VOTUM» (м. Краків) в особі президента закладу Павела Адамкєвича, юриста Яна Вана і співробітника Пшемислава Щигловського зустрілися 20 вересня цього року з ректором Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, професором Михайлом Кордою з метою налагодження співпраці.

dsc_1784

Гості розповіли, що в Івано-Франківську уже почав діяти Українсько-польський реабілітаційний центр, в якому пацієнти після перенесення важких неврологічних захворювань і травм можуть пройти реабілітацію в умовах амбулаторного лікування. У цьому закладі також допомагають воїнам АТО покращити своє здоров’я. Тут працюють такі висококваліфіковані фахівці, як ортопеди, фізіотерапевти, педіатри, логопеди та інші. Окрім того, вищезгаданий центр займається освітньою діяльністю з метою підвищення кваліфікації лікарів-практиків. Також діють освітні програми для студентів-медиків та студентів, що навчаються за спеціальностями «Фізична реабілітація». Фахівці центру навчають сучасним відновлювальним методикам і їх застосуванням для реабілітації пацієнтів з важкими травмами. Викладають спеціалізовані курси спеціалісти США, Японії, Німеччини. Великобританії. Навчання відбувається українською мовою.

dsc_1728

dsc_1744 dsc_1751 dsc_1755

Як зазначили представники Польського центру функціональної реабілітації «VOTUM», відкриття таких закладів, як в Івано-Франківську, сьогодні, зважаючи на останні події, є дуже актуальним для України. Водночас з розширенням діяльності подібних закладів постає питання у підготовці відповідних фахівців, тому представники центру розраховують на тісну співпрацю з ТДМУ в цьому напрямку. Окрім того, наші студенти зможуть проходити виробничу практику у Кракові і втілювати свої знання і досвід уже в Україні. З метою набуття практичних навичок для майбутніх медиків будуть організовуватися одноденні або дводенні воркшопи.

dsc_1743

За результатами зустрічі буде укладена угода про співпрацю між Польським центром функціональної реабілітації «VOTUM» і ТДМУ.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.