Меню Закрити

У ТДМУ відкрито Міжнародну пульмонологічну школу

У Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського 22 вересня цього року відбулося офіційне відкриття Міжнародної пульмонологічної школи «Актуальні питання пульмонології: сучасні підходи до терапії обструкції і тангентної імунотерапії». З метою участі у цій події до ТДМУ приїхав почесний професор нашого університету, науковець Вроцлавського медичного університету Войцех Барг.

dsc_2162

Під час зустрічі з ректором Тернопільського медуніверситету, професором Михайлом Кордою, пан Войцех зазначив, що співпраця між двома вишами розширюватиметься. Цього року, окрім традиційної програми академічних обмінів, яка упродовж тривалого часу реалізовується польським та українським університетами, діятиме програми «Еразмус плюс». В рамках цієї програми двоє викладачів ТДМУ зі знанням англійської мови рівня В2 читатимуть лекції студентам Вроцлавського медичного університету, а Войцех Барг проводитиме лекційні заняття з пульмонології для майбутніх медиків ТДМУ.

dsc_2193

Нагадаємо, що кожного року студенти медичного факультету проходять виробничу практику на клінічних базах Вроцлавського медичного університету влітку, а студенти стоматологічного – взимку.

Войцех Барг запропонував розширити цей напрям співпраці, оскільки є можливість проходження виробничої практики для студентів фармацевтичного факультету. Вони це зможуть робити в липні і серпні під час літніх канікул. Визначальні критерії під час відбору залишаються незмінними – відмінне володіння англійською або польською мовою, висока фахова мотивація та академічна успішність.

dsc_2210

Почесний професор ТДМУ відзначив і те, що упродовж останніх років на семестрове навчання і практику до Вроцлавського медичного університету приїжджають більш мотивовані і краще підготовлені студенти з Тернополя. На його думку, академічні обміни сприяють ліпшій теоретичній і практичній підготовці майбутніх медиків, тому цей напрям співпраці буде пріоритетним і надалі.

dsc_2229

Урочисте відкриття Міжнародної пульмонологічної школи розпочав ректор ТДМУ, професор Михайло Корда. Він зазначив, що вони стануть традиційними, тому кожної осені в ТДМУ збиратимуться українські та закордонні спеціалісти і науковці в галузі пульмонології та алергології, щоб обговорити важливі питання галузі та виробити нові підходи у лікуванні. Михайло Михайлович побажав всім учасникам плідної роботи.

dsc_2253

Професор кафедри фізіології і практикуючий лікар у галузі пульмонології та алергології Вроцлавського медичного університету Войцех Барг виступив з доповіддю «Current concepts in asthma & COPD – the diagnosing». У своєму виступі він присвятив значну увагу діагностичному компоненту у лікуванні захворювань легень і поділився своїм практичним досвідом.

dsc_2263

dsc_2277 dsc_2281 dsc_2310

Професор Інституту експериментальної онкології, онкології та радіології імені Р.Кавецького НАН України Нінель Бережна у своїй доповіді детальніше зупинилася на ролі В-лімфоцитів у формуванні алергічних проявів.

dsc_2256

З доповіддю «Сучасні підходи до терапії бронхообструктивного синдрому» виступив завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та загального догляду за хворими, професор Ігор Господарський.

dsc_2287

Завідувач курсу фтизіатрії кафедри пропедевтики внутрішньої медицини та фтизіатрії, професор Леонід Грищук представив доповідь «Бронхообструктивний синдром у фтизіатрії і пульмонології».

dsc_2298 dsc_2300 dsc_2303

Окрім того, учасники заходу взяли участь у майстер-класі з небулайзерної терапії.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету міені І.Горбачевського.