Меню Закрити

Концерт до Дня захисника України у ТДМУ

З нагоди Дня захисника України Творчий колектив і Студентський парламент Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського 18 жовтня в актовій залі подарували щирий і зворушливий концерт, присвячений усім тим, хто стоїть на сторожі нашого миру і спокою.

med_0010 med_0032 med_0048

med_0043

med_0055 med_0062 med_0066 med_0073

У виконанні студентів ТДМУ Сергія Калмазана і Святослава Цебрика прозвучала пісня «Еверест». Вірш Віктора Баранова «До українців» продекламувала Валентина Кузмінська. Ще два актуальних вірші зачитали Назар Заник і Ірина Хом’як. Христина Врублевська виконала пісню Володимира Івасюка «Мальви», а Софія Микулич – пісню  «Мамо не плач». Нагадаємо, що остання була написана внаслідок трагічних подій на Майдані у 2014 році.

Студентка Людмила Гадомська подарувала танець «Повертайся живим». Анна Чикита для всіх присутніх продекламувала вірш Бориса Гуменюка «Заповіт» під супровід бандури, а Софія Лисецька виконала пісню з репертуару «Океану Ельзи» – «Не твоя війна».

med_0086 med_0094 med_0103

До слова були запрошені наші працівники та випускники, які нещодавно повернулися з фронту. Їхня віра у перемогу, настанови щодо побудови міцної держави запали в душу кожному.

med_0109

Доцент кафедри травматології та ортопедії з військово-польовою хірургією Ігор Кулянда висловив подяку викладачам і студентам ТДМУ від себе та понад сорока випускників нашого університету за допомогу і підтримку, яку вони отримували, перебуваючи на передовій.

«Я хочу сьогодні більше розповісти про вас, адже ви щодня були разом з нами морально і духовно, а не тільки матеріально. Ми це відчували і це надихало. Наш університет допоміг у придбанні понад сім апаратів зовнішньої фіксації для госпіталю, завдяки чому багатьом пацієнтам вдалося зберегти кінцівки і здоров’я. Завдяки коштам, які ви збирали, було відремонтовано автомобілі для транспортування поранених до медичних закладів. Саме через це кількість тих, що загинули зменшилася, а хтось не став інвалідом. Ваша небайдужість – набагато страшніша зброя, ніж «Гради», адже завдяки всім вам створено нову армію і формується новий народ. Професійні військові з впевненістю скажуть, що неможливо перемогти ту армію, яку підтримує власний народ. Разом з вами ми переможемо і будемо вчити наступні покоління єдності! Ви всі здобуваєте чудову спеціальність, адже лікарі єдині на фронті, які рятували життя у той час, коли інші забирали», – зазначив Ігор Кулянда.

med_0115

Випускник ТДМУ, старший лейтенант медичної служби і голова громадської організації «Білі берети» Андрій Салагорник наголосив на тому, що кожному з нас потрібно вчити своїх дітей любити батьківщину, привчати до самоорганізації, допомагати ближньому і будувати країну. За його словами, сьогодні вкрай важливо мати патріотично налаштоване молоде покоління.

med_0120

У цьому його підтримав ще один наш випускник – начальник медичного пункту, лейтенант 44 бригади Тарас Мисько.

med_0126

Оператор відділу апаратного та програмного забезпечення Ігор Форисюк розповів, що на фронті знайшов надійних друзів, переоцінив життя. Він побажав всім присутнім цінувати кожну мить і близьких людей.

med_0131

«Для солдата насправді великою радістю є отримання домашньої випічки, а також листів від дітей, які завжди вражають щирістю. На фронті зароджується братерство, коли ти на 100% впевнений у своєму бойовому побратиму. Я радий, що в мене сьогодні чимало друзів у мирному житті і багато братів по зброї. Хочеться, щоб друзів і братів було більше саме по щастю, щоб ділити з ними радісні моменти. Дякую за підтримку і волонтерську допомогу від всієї нашої 53-ї бригади», – поділився своїми спогадами інженер відділу програмного та апаратного забезпечення Андрій Галаван.

med_0138 med_0143 med_0144 med_0151

На завершення концерту студент Олег Панкратьєв продекламував вірш «Не питайте мене, що я бачив щодня на війні», Ярина Турко виконала пісню  «Прошу в неба», а рок-гурт «Free fly» (Юлія Валага – вокал, Тарас Ярицький – гітара, Сергій Лобазов – гітара, Сергій Калмазан – бас, Антон Дубровка – баян, Андрій Кривий – ударні) подарував декілька пісень.

Завершився цей вечір спільним виконанням пісні Тараса Петриненка «Україна». Організували і підготували цей захід студентки ТДМУ Тетяна Іваніцька та Мар’яна Яремишин.

med_0155 med_0165 med_0169

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.