Меню Закрити

Студент ТДМУ отримав третє місце за кращу презентацію наукового дослідження

Щорічна міжнародна конференція молодих науковців «Annual Young Medical Scientists` Conference 2016» відбулася 28-29 жовтня цього року на базі Національного медичного університету імені О.Богомольця. Тернопiльський державний медичний університет імені І.Горбачевського на цьому науковому симпозіумі представив студент IV курсу медичного факультету Ігор Стецюк.

Після офіційного відкриття конференції учасники заходу продовжили роботу в режимі пленарного та секційних засідань. Студенти мали змогу обговорити багато актуальних питань у галузях теоретичної, експериментальної, клінічної та профілактичної медицини. Важливим нововведенням стало обов’язкове рецензування поданих тез, що значно підвищило якість заслуханих робіт, адже до участі у конференції організатори запрошували лише науковців з кращими дослідженнями. Наш представник у рамках заходу взяв участь у навчально-практичному майстер-класі з мікросудинної хірургії від хірургічного клубу «Armata Manus». Майстер-клас було проведено в експериментально-навчальній операційній на базі Національного інституту раку.

1-1

Стецюк Ігор гідно представив університет під час засідання секції фармакології, клінічної фармакології, фармації. Він виступив з доповіддю на тему «Determination of hypoglycemic effective dose of dry extract of Vaccinium Myrtillus L.» (кафедра фармакології з клінічною фармакологією – завідувач кафедри професор Олещук О.М.; наук. керівники: ас. Курило Х.І.,  доц. Шевчук О.О.). Свої наукові напрацювання студент ТДМУ презентував англійською мовою.

Конференція пройшла у дружній та щирій обстановці, доповідач отримав ІІІ місце за найкращу презентацію наукового дослідження. Президія  конференції відзначила те, що наукова робота має чималі перспективи. Зазначимо, що ця праця була опублікована в одному з випусків популярного медичного журналу для молодих науковців «Українському науково-практичному молодіжному журналі».

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.