Меню Закрити

Професор ТДМУ взяв участь у спільному засіданні Асоціації кардіологів України та Президії Асоціації аритмологів України

3-4 листопада в Одесі відбулося засідання Експертної ради у формі спільного засідання робочої групи з порушень ритму серця Асоціації кардіологів України та Президії Асоціації аритмологів України. До участі в роботі ради, окрім експертів з проблеми аритмій, були запрошені обласні кардіологи з усіх регіонів України. Засідання відбулись під головуванням Президента Асоціації аритмологів України, професора О.С.Сичова і спеціалістів провідного наукового закладу «ННЦ «Інститут кардіології ім. акад. М.Д.Стражеска» НАМН України. Тернопільську область у ролі експерта і доповідача представляв завідувач кафедри терапії і сімейної медицини ННІ післядипломної освіти, професор М.Гребеник. Були розглянуті актуальні питання клінічної аритмології та електрофізіології, визначені заходи з покращення організації надання допомоги хворим з порушеннями ритму серця, а також обговорені питання видання журналу «Аритмологія» та співпраці Асоціації аритмологів України з Європейською асоціацією ритму серця (EHRA). Під час спілкування проф. М.Гребеника з проф. Міхалом Худзіком, завідувачем кафедри кардіології медичного університету м. Лодзь (Польща), членом комітету освіти Європейської асоціації ритму серця Європейського товариства кардіологів (EHRA ESC), отримано пропозицію провести у Тернополі освітній курс EHRA-ESC  з питань аритмології для сімейних лікарів у 2017 р.

Підсумком роботи Експертної ради стало удосконалення національних рекомендацій з діагностики і лікування фібриляції передсердь та прийняття доповнень до чинних настанов і протоколів.

imag2235

Перед початком роботи Ради експертів.

sovynjon-2016-ch-2ya-012

Під час доповіді модератора дискусійної панелі розгляду проблеми.

sovynjon-2016-ch-2ya-032

Обговорення проблеми у ролі експерта.

sovynjon-2016-105

У колі колег : проф.Вакалюк І.П. (Івано-Франківськ), проф.Гребеник М.В. (Тернопіль), проф.Василенко А.М., проф.Потабашний В.А. (Кривий Ріг).

imag2088

Під час зустрічі з проф. Michal Chudzik.

ch4-0024

Учасники Експертної Ради.

Підготував проф. Гребеник М.В.