Меню Закрити

Делегація ТДМУ домовилася про розширення наукової співпраці з польськими колегами

Делегація Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського у складі ректора, професора Михайла Корди і проректора з наукової роботи, професора Івана Кліща 5-8 грудня перебувала у Варшавському університеті на запрошення адміністрації цього закладу. У рамках візиту відбулася зустріч з проректором з наукової роботи польського вишу, професором Мацеєм Дущиком (Macei Duszczyk), під час якої обидві сторони обговорили можливості майбутньої співпраці між двома вищими навчальними закладами. Зокрема, було домовлено про підписання угоди щодо можливості стажування та проведення наукових досліджень науковців ТДМУ на базі наукових лабораторій Варшавського університету, виконання спільних наукових проектів, участь польських студентів у міжнародних літніх школах, які щорічно відбуваються в нашому університеті.

Jpeg

Jpeg

Одним з важливих напрямків співпраці є виконання спільних наукових проектів між Тернопільським медуніверситетом і Центром біологічно-хімічних наук Варшавського університету. Про це йшла мова під час зустрічі з директором центру Конрадом Завадскі (Konrad Zawadzki) та керівником фінансового відділу Збіґнєвом Роґульскі (Zbignev Rogulsky). Вони ознайомили ректора ТДМУ, професора Михайла Корду з можливостями центру і проектами, які в ньому реалізовуються. Значна увага була приділена лабораторіям радіохімії для медицини і промисловості, біомакромолекулярних досліджень, екології рослин і охорони середовища, біогеохімії і екології екосистем. Делегація нашого університету ознайомилася з роботою цих лабораторій і можливостями кооперації наукових досліджень. Польські колеги наголосили на тому, що вони готові до співпраці і пошуку тих наукових проектів, які можна було б виконувати спільно з ТДМУ.

Jpeg

Jpeg

Окрім того, під час візиту відбулася зустріч з директором і керівниками підрозділів Військового інституту гігієни та епідеміології. Науковці цього закладу також реалізовують низку проектів, які є цікавими для дослідників ТДМУ у рамках подальшої співпраці. Це стосується питання біотероризму і біобезпеки, регенеративної медицини, фармакології і токсикології, гігієни харчування військовослужбовців. Між адміністрацією інституту і ректором ТДМУ була досягнута домовленість щодо підготовки двосторонньої угоди про співробітництво, а також розробки спільної концепції наукового проекту для подання його на конкурс Програми транскордонного співробітництва.

Jpeg

Jpeg

Поїздка відбулася за кошти приймаючої сторони.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.