Меню Закрити

Науковці ТДМУ визначали пріоритетні напрямки співробітництва у фармацевтичній галузі

«Круглий» стіл «Пріоритетні напрямки співробітництва» відбувся 23 грудня 2016 року за участю представників ПАТ «Фармак», хімічного факультету Київського національного університету імені Т.Шевченка, хіміко-технологічного факультету Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут» імені І.Сікорського та Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського. Наш виш представляли проректор з наукової роботи, проф. І.М.Кліщ, завідувач кафедри управління та економіки фармації з технологією ліків, проф. Т.А.Грошовий, доценти Н.М.Белей, Л.В.Вронська та керівник наукового відділу О.О.Шевчук.

img_20161223_122538

Дата зустрічі співпала з ювілеєм компанії – її 90-річчям. Сьогодні ПАТ «Фармак» серед лідерів українського фармацевтичного ринку з портфелем у більш, ніж 220 лікарських засобів. Компанія утримує лідерські позиції, вирізняючись на ринку високою динамікою розвитку та активними зовнішньоекономічними зв’язками. Це один з найбільших експортерів ліків в Україні, а виробництво готових лікарських засобів відповідає національним та міжнародним Правилам належної виробничої практики (Good Manufacturing Practice – GMP).

Перед початком «круглого» столу учасникам провели екскурсію заводом з метою ознайомлення з виробництвом ПАТ «Фармак». Зокрема розповіли про те, як відбувається процес виробництва готових лікарських засобів, в яких умовах виготовляються ліки, які вимоги ставляться до персоналу. Також ознайомили з потужностями лабораторій.

1

2

(фото взяті з офіційного сайту ПАТ «Фармак»)

Основною метою «круглого» столу було налагодження ефективної співпраці з основними «постачальниками» кадрів для ПАТ «Фармак». Питання, які розглядалися:

  • кваліфікаційні вимоги до випускників навчальних закладів (для фармацевтичних підприємств);
  • взаємодія викладачів ВНЗ та фахівців ПАТ «Фармак» щодо покращення навчального процесу;
  • практична підготовка студентів на базі ПАТ «Фармак»;
  • визначення перспективних напрямів наукового співробітництва;
  • співпраця поза навчальним процесом.

3

Наш університет, як потужний науковий заклад, має усі можливості (наукові співробітники, науково-дослідні лабораторії та клінічні бази) для постмаркетингового клінічного та інформаційного супроводу лікарських препаратів, проведення доклінічних досліджень, підготовки наукових кадрів через аспірантуру тощо, що слугує основою для налагодження подальшої співпраці.

img_20161223_083642

img_20161223_075153