Меню Закрити

Студенти ТДМУ взяли участь у Вікімарафоні

Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського долучився до організації та проведення цікавої та пізнавальної події у нашому місті – Вікімарафону, який відбувся 28-30 січня цього року. Його ідейним натхненником у Тернополі став патрульний української Вікіпедії і працівник ТДМУ Микола Василечко.

MED_5144

«Насамперед хочу сказати, що Вікімарафон у Тернополі відбувся вперше. Три роки тому у квітні вперше стартував Вікіфлешмоб. Ідея організувати подібний захід належала Ігорю Костенко, герою Небесної Сотні, який за життя був вікіпедистом. Він родом з Тернопільщини. Ігор Костенко загинув під час подій Євромайдану, тому перший Вікіфлешмоб був приурочений його пам’яті і відбувся у квітні 2014 року», – розповів Микола Василечко.

MED_5184

Цьогорічний Вікімарафон був присвячений 13-річчю української Вікіпедії. Нагадаємо, що 30 січня 2017 року українська Вікіпедія святкувала 13 років від часу створення першої статті. З цієї нагоди громадська організація «Вікімедіа Україна» оголосила про проведення Вікімарафону з написання нових статей.

MED_5200

Участь у заході взяли всі бажаючі. Потрібно було написати нову статтю на будь-яку тему. Новачки мали можливість знайти на сторінці Вікімарафону пояснення ключових засад енциклопедії та скористатися «Майстром написання статей». Статті повинні були відповідати критеріям значимості, нейтрально написані на підставі авторитетних джерел та мати посилання на них, не порушувати авторського права.

MED_5164 MED_5173

Понад 10 студентів-добровольців ТДМУ виявило бажання опанувати мистецтво наповнення сторінок Вікіпедії українським контентом. З цією метою 30 січня вони зібралися на Віківишкіл у бібліотеці нашого університету. Микола Василечко упродовж двох годин опікувався кожним юним автором, аби наші студенти у майбутньому змогли створити ще не одну публікацію для цього престижного порталу. У результаті було подано десять статей. Публікації проходять перевірку і невдовзі широке коло читачів зможе ознайомитися з ними.

MED_5157

Студентський актив ТДМУ висловлює щиру подяку адміністрації вишу, Студентському парламенту та Миколі Василечку за можливість долучитися до Вікіспільноти та опанувати нові навички.

MED_5134 MED_5147 MED_5197

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.