Меню Закрити

У ТДМУ відбулася наукова конференція, присвячена актуальним питанням підготовки студентів у Центрі симуляційного навчання

Під час навчально-наукової конференції «Актуальні питання підготовки студентів у Центрі симуляційного навчання: досвід і перспективи», яка відбулася 1 лютого 2017 року і була присвячена 60-річчю Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, її учасники обговорили проблеми поєднання симуляційного навчання і навчального процесу на клінічних кафедрах ТДМУ, роль симуляційного навчання у поглибленні здобуття практичних навичок, технології освітньої діяльності в Центрі симуляційного навчання.

MED_5451

MED_5447

Відкрив конференцію ректор ТДМУ, професор Михайло Корда.

MED_5464

«Симуляційна медицина – це та галузь, яка сьогодні швидкими темпами розвивається майже в усіх країнах світу. Симуляційні центри в медичних університетах нерідко займають чималі площі і оснащені найновішим обладнанням, зокрема нещодавно мали нагоду ознайомитися з таким підрозділом вишу у Любліні. У Польщі здебільшого облаштування центрів симуляційного навчання відбувається за рахунок коштів Європейського Союзу. В нашому вищому навчальному закладі процес симуляційного навчання практичних навичок у студентів організовано силами університету. В межах України ми є одними з кращих і маємо наміри розширювати можливості цого центру, тобто наближати його до світових стандартів», – зазначив Михайло Корда.

MED_5489

Керівник центру симуляційного навчання ТДМУ Мирослав Кріцак проаналізував організацію роботи у своєму підрозділі.

MED_5497

Завідувач навчально-тренувального відділу Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф МОЗ України Віталій Крилюк у своїй доповіді приділив увагу проблемним питанням симуляційного навчання.

MED_5535

Директор навчально-наукового інституту медсестринства ТДМУ Світлана Ястремська звернула увагу на досвіді та перспективах симуляційного навчання в медсестринстві.

MED_5545 MED_5548 MED_5560 MED_5565

Цього дня було заслухано ще дванадцять доповідей, в яких головна увага була приділена практичній діяльності симуляційних центрів.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.