Меню Закрити

Студенти ТДМУ пройшли практику на клінічних базах Польщі

Студенти стоматологічного факультету п’ятого курсу Анна Чикита, Катерина Машкова, Валентина Кузьмінська та четвертого курсу Світлана Перитятко, Павло Островський та  Юрій Шанайда нещодавно повернулися з виробничої практики у Польщі, де вони упродовж двох тижнів в клініках міста Вроцлав вдосконалювали свої лікарські навички.

image001

Незмінним організатором і координатором співпраці між нашими університетами є почесний професор Тернопільського державного медичного університету Войцех Барг, який організував для наших студентів незабутню практику у спеціалізованих відділеннях Вроцлавських лікарень.

«Аж не віриться, що протягом такого короткого періоду часу можна перейняти стільки корисного досвіду. У нас були практичні заняття з таких дисциплін, як щелепно-лицева хірургія, де нас вразили новітніми технологіями проведення пластичних операцій;

image003

ортодонтія, парадонтологія (як окрема галузь стоматології); дитяча стоматологія, де нам показали сучасні методи лікування та психологічні прийоми пошуку підходу до малюків з використанням ігор, картинок та різноманітних відеороликів. Проте найбільше мене вразило проходження практики на кафедрі хірургічної стоматології. Привітні викладачі та велика кількість складних операцій з видалення зубів створили для мене та Марини Марценюк чудову нагоду попрацювати навіть в поза аудиторний час.

image005 image007 image009 image011

Ми видаляли зуби, асистували лікарям та набиралися такого дорогоцінного досвіду.  А ще нам пощастило навчитися на практиці лікувати лейкоплакію унікальним методом за допомогою фотодинамічної терапії», – розповіла студентка 5 курсу Анна Чикита.

Як зазначив Юрій Шанайда, зимова практика у Медичному університету Вроцлава – це, насамперед, неймовірна можливість ознайомитися з новітніми технологіями та оволодіти технікою роботи з ними. Ми отримали чудовий досвід роботи на сучасному обладнанні, ознайомились з незвичною для нас системою навчання.

image013

«Мені дуже сподобалося, що викладачі давали нам змогу власноруч виконувати певні маніпуляції або ж асистувати їм під час надання допомоги пацієнтам. Згідно зі складеним розкладом, ми змогли відвідати та ознайомитися з принципами роботи різних кафедр університету. Окрім того, побачили частину визначних місць Вроцлава у вільний від занять час.

image015

Я вважаю що зимова практика у Медичному університеті Вроцлава (Польща) стала вагомим етапом у професійному розвитку кожного з її учасників.

Студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського отримали практичний досвід і незабутні враження під час проходження практики в клініці міста Вроцлав. Наступного року майбутні лікарі ТДМУ також зможуть відпрацювати практичні навички в клініках Польщі.