Меню Закрити

Тиждень іноземних мов у ТДМУ

Уже традиційно в останні дні березня на кафедрі іноземних мов Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського відзначають Тиждень іноземних мов.

Основним завданням цього заходу є посилення зацікавленості студентів до вивчення іноземних мов, стимулювання до інтелектуальної, мовної активності, розширення світогляду студентів, розвиток їх творчих здібностей. Відтак головним принципом тижня є залучення якомога більшої кількості студентів до творчо-пізнавальної діяльності й співпраці «студент-викладач» при вивченні іноземної мови.

З 25 по 29 березня 2019 р студенти мали змогу відгадувати кросворди, ребуси, загадки, складати пазли, які розташовані на стінах у коридорі та аудиторіях, брати участь у різноманітних заходах (Ерудит – 2019», «Відгадай пісню», «Побажання викладачам», «Конкурс на краще знання англійської (німецької) мови», «Чи знаєте Ви, студенти з яких країн навчаються у ТДМУ» і т.д.). Основна увага була зосереджена на креативних заняттях з неординарними конкурсами, вікторинами, постановками, проектами та нестандартними формами роботи, що сприяло зацікавленості та підвищенню мотивації студентів до вивчення іноземних мов.

Доцент Єлагіна Н.І. разом зі студентами 3-ї групи стоматологічного факультету першого курсу та викладач Колодницька О.Д. зі студентами 14-ї групи 2 курсу медичного факультету зорганізували змагання справжніх інтелектуалів – гру «Що? Де? Коли?», метою якого було навчити студентів самостійно мислити; підвищувати пізнавальний інтерес до навчання; розвивати логічне мислення і мовлення, ерудицію, творчі здібності, кмітливість, спостережливість, допитливість, цікавість; виховувати сміливість суджень, уміння висловлювати власну думку.

Гра під назвою «Анатомічний батл» була проведена доц. Олексій К.Б. з 11-ю групою першого курсу медичного факультету.

Доц. Прокоп І.А. провела заняття у формі дидактичної гри «Whoisontop?» з 10-ю групою першого курсу медичного факультету. Гра дала змогу з’ясувати наскільки добре студенти тієї чи іншої команди засвоїли лексичний матеріал попередніх тем і як вміло вони можуть застосувати його у складних життєвих ситуаціях.

На практичному занятті з англійської мови доц. Бобак М.І. зі студентами 27 гр. другого курсу медичного факультету підготували презентацію, присвячену відомим діячам української культури, які народилися в березні, а саме композитору та співаку Володимиру Івасюку, славному Кобзарю – Т.Г.Шевченку та улюбленішій українській поетесі Ліні Костенко.

Застосування методу проблемно-орієнтованого навчання під час вивчення латинської мови було використано доц. Паласюк Г.Б. на занятті у 4-й групі першого курсу медичного факультету. Пояснення теоретичного матеріалу доц. Вороною І.І. у формі конференції (63-я група другого курсу медичного факультету).

Студенти 5-ї, 11-ї і 12-ї груп першого курсу медичного факультету мали змогу самостійно проводити заняття з латинської мови під керівництвом доц. Саварин Т.В., застосовуючи різні методи навчання: словесні, наочні, практичні. Студенти проявили неабиякі здібності і творчий підхід, використовували цікаві презентації, на закріплення нового матеріалу, придумували різні ігри, влаштовували конференції і самостійно оцінювали один одного.

Вікторина на тему «Хімічна номенклатура» на занятті з латинської мови було проведено викладачем Волощук М.В. з 3-ю групою першого курсу медичного факультету.

На занятті з латинської мови студенти 8-ї групи першого курсу медичного факультету разом з викладачем Нахаєвою Я.М. охарактеризували латинські та грецькі словотворчі елементи у назвах препаратів, які вказують на хімічний склад лікарських засобів, на наявність компонентів рослинного та тваринного походження, на їхню приналежність до фармакологічної групи.

Доценти кафедри Сокол МО. та Кічула М.Я. провели інтерактивні заняття у формі інтелектуальної гри «Mindygames» з застосуванням інноваційних методів навчання для студентів факультету іноземних студентів  спеціальності «Стоматологія» (група 107) та спеціальності «Медицина» (групи 131 та 132).

Різні завдання з застосуванням інноваційних технологій і традиційних засобів навчання були використанні викл. Коцюбою Р.Б. на занятті з латинської мови, проведеному у 67-й групі першого курсу факультету іноземних студентів спеціальності «Медицина». Викладач Гуменна І.Р. провела інтерактивне заняття-практикум з латинської мови для студентів І курсу 60 групи факультету іноземних студентів спеціальності «Медицина».

Цікавий, насичений пізнавально-навчальними заняттями, тиждень завершено творчо-мистецьким вечором «Інша мова – інше бачення».

Інформацію подала кафедра іноземних мов.