Меню Закрити

Студенти ТДМУ організували чергове засідання ЄМСА

Студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, які входять до Тернопільського осередку Європейської студентської медичної асоціації (European Medical Students Association), 24 березня 2017 року провели чергове тематичне засідання, яке було присвячене практичним аспектам медицини та глобальним темам щодо прав людини.

MED_6098 MED_6124 MED_6154 MED_6164 MED_6191 MED_6208 MED_6213

MED_6298

Засідання розпочали з практичної частини, а саме старші члени ЄМСА передавали свій досвід молодшим у тому, як правильно накладати хірургічні шви. З поставленим завданням справилися всі. Обмін досвідом відбувся у теплій і доброзичливій атмосфері.

MED_6333 MED_6358 MED_6360 MED_6368 MED_6376

Під час цієї зустрічі багато уваги було приділено темі рівності жінок і їхніх прав у світі. Представники різних країн, які входять до Європейської студентської медичної асоціації, розповідали про види дискримінації жінок в їхньому соціумі. Особливо гостро обговорювалися питання припинення практики дитячих шлюбів і насильства над жінками.

MED_6436 MED_6449 MED_6460 MED_6474

Після цього обговорення студенти розділилися на чотири групи, в кожній з яких у формі «мозкового штурму» молоді люди шукали шляхи вирішення наболілих проблем у напрямку дискримінації жінок.

MED_6036 MED_6059

Також під час цього засідання члени Європейської студентської медичної асоціації вчилися правильно оформляти своє резюме.

MED_6228

Йшла мова і про підготовку до участі у Всеукраїнській асамблеї ЄМСА, яка відбудеться у квітні цього року, де наші студенти представлятимуть свою діяльність та напрацювання.

MED_6526

Нагадаємо, що свою роботу Європейська медична студентська асоціація здійснює у шістьох напрямках, зокрема медична освіта, громадське здоров’я (охорона здоров’я), європейський підхід до збереження здоров’я, медична наука, етика та права людини, європейська інтеграція і культура. Окрім того, члени організації реалізовують низку європейських проектів, беруть участь у малих робочих групах, міжнародних подіях ЄМСА та іншому.

MED_6037

Європейська асоціація студентів-медиків – це об’єднана і солідарна Європа, в якій студенти-медики активно пропагують здоровий спосіб життя і збереження здоров’я.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.