Меню Закрити

Канадський фахівець прочитала лекцію викладачам і студентам ТДМУ

Нещодавно в Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського канадським фахівцем Ренатою Роман (Канада) була прочитана відкрита лекція «Формування мислення фізичного терапевта, від оцінювання до втручання». Рената Роман (PT, MCP) є засновником та власником клініки «Clarkson Sports & Physio Clinic» у Торонто. Вона також віце-президент та міжнародний координатор Конгресу Українців Канади та викладач Школи реабілітаційної медицини Українського Католицького Університету. Після лекції пані Рената провела майстер-клас  «Фізична терапія при патології плечового суглоба».

Vizyt-Renata-Roman-17041217

Vizyt-Renata-Roman-17041208 Vizyt-Renata-Roman-17041223 Vizyt-Renata-Roman-17041229 Vizyt-Renata-Roman-17041252 Vizyt-Renata-Roman-17041366

Vizyt-Renata-Roman-17041294

Своїм досвідом також поділився директор школи реабілітаційної медицини УКУ, головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я України  з спеціальності «Фізіотерапія. Медична реабілітація» Володимир Голик.

Vizyt-Renata-Roman-17041396

Після цього Рената Роман і Володимир Голик зустрілися з ректором ТДМУ, професором Михайлом Кордою, де обговорили подальшу співпрацю у галузі освіти студентів за спеціальністю «Фізична терапія та ерготерапія» на рівні бакалавра та магістра (фізичний терапевти, ерготерапевт) та можливості стажування викладачів і студентів ТДМУ.

Vizyt-Renata-Roman-17041450

Михайло Корда наголосив на тому, що університет зацікавлений у розвитку спеціальності «Фізична терапія». За його словами, оскільки цей напрямок підготовки в Україні новий, то важливим є обмін досвіду з закордонними вищими навчальними закладами і реабілітаційними центрами.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.