Меню Закрити

Студенти ТДМУ взяли участь у ІV Міжнародному медико-фармацевтичному конгресі студентів і молодих учених

Студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, а саме Ірина Довга, Володимир Пруський, Олег Гюнеш, Любомир Данилюк та Віталій Макара нещодавно взяли участь у ІV Міжнародному медико-фармацевтичному конгресі студентів і молодих учених «Інновації та перспективи сучасної медицини», який відбувся на базі Буковинського державного медичного університету.

  ow1FESN_sGQ

Серед 1770 учасників були представники медичних та фармацевтичних навчальних закладів і лікувальних установ 17 країн світу.

Відкрив конгрес ректор БДМУ, професор Тарас Бойчук. Також на початку заходу учасники прослухали он-лайн-лекцію провідного науковця, завідувача кафедри мікробіології, імунології та генетики факультету медичних наук Університету ім. Бена-Гуріона (Ізраїль), професора Леслі Лобеля.

IMG_9805

Під час першого дня наукового симпозіуму молодих вчених відбулося 35 секційних засідань на клінічних та теоретичних базах університету. Як зазначили наші студенти, вони мали змогу взяти участь у секціях «Медичної генетики та хірургії», де Ірина Довга отримала диплом ІІІ ступеня, а Любомир Данилюк грамоту за найкращу презентацію доповіді.

DSC_0151

Наступного дня відбулося 25 майстер-класів з різних галузей медицини. Багато позитивних вражень залишилося у наших студентів після участі в майстер-класах «Ендоурологія та літотрипсія» і «Сучасні методи оперативного лікування ускладнених форм синдрому діабетичної стопи». Учасники конгресу також мали можливість побувати на екскурсії Чернівцями, під час якої молоді науковці мали змогу ознайомитися ближче зі столицею Буковини і відпочити в колі нових друзів.

DCM_5997

Під час закриття конгресу відбулося нагородження учасників ректором Буковинського медичного університету.

zAD7otPiaj8